maandag, december 19, 2011

Les Tartes de Françoise - Antwerpen

Met Sofie Dumont en Roger Van Damme als onbetwiste vaandeldragers van de als opgeklopt eiwit zo luchtige televisieprogramma’s die gans Vlaanderen aan het bakken proberen te krijgen, zouden we nog durven vergeten dat er ook andere manieren zijn om aan taartjes allerhande te komen. Kopen bijvoorbeeld! Na ateliers in Brussel, Ter Hulpe en Gent kun je vanaf heden ook in Antwerpen bij ‘Les Tartes de Françoise’ terecht voor overheerlijke taarten en quiches. Toeval wil dat ik niet meer dan een uitnodiging om taartjes te eten nodig heb, om me halsoverkop een weg richting Antwerpen te banen.  Taartjes, bubbels, en het goede gezelschap van vriendin en collega-bloggers Anniek en Thomas, meer was er niet nodig voor een geslaagde avond. Dat en taartjes. Had ik al taartjes gezegd?Het leek ons de evidentie zelve om met de hartige quiches van start te gaan alvorens ons over te geven aan het ruime aanbod van de zoete variant. Het werd aanschuiven gezien er aardig wat volk op de uitnodiging van Oona was ingegaan. Schoon volk ook, dat ik er van verdenk doorgaans eerder in de buurt van een catwalk of hippe fashionstore rond te hangen, dan in de buurt van een taartjeszaak maar soit. Mooi meegenomen natuurlijk, want die mensen eten doorgaans niet al te veel.

Savoury

Het mag gezegd, die quiches waren niet van de poes en de taarten moesten er zeker niet voor onder doen.  De klant heeft een mooi zicht op  het sobere, industriële en toch strakke atelier, waardoor men bij een bezoekje de bedrijvigheid netjes kan aanschouwen. Ongetwijfeld een aanwinst voor het hippe zuid. 

Sweet

En het aanbod is trouwens niet beperkt tot quiches en taarten. Honing van de bovenste plank, artisanale confiturekes, speculaasjes en sapjes staan er ook in het rek. Met lege handen thuis komen is duidelijk geen optie.

 

3 opmerkingen:

De yummyblogsisters zei

ik weet nu waar wij deze kerstvakantie een taartje gaan eten! :)

Sid Frisjes zei

't is er van den afhaal, en ik denk dat je zelfs moet bestellen, maar laat dat je zeker niet tegenhouden...

De yummyblogsisters zei

onze keuze is al gemaakt! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...