zondag, februari 12, 2012

Pompoensoep - winterpostelein

Ik zou eens moeten optellen op hoeveel manieren er hier deze winter al pompoensoep werd gemaakt door mevrouw coolinary. Handen en vingers tekort om het te weten te komen gok ik. Gisteren was het de beurt aan een lichte variant van de 'Pompoensoep met kerrie, kokos en koriander' uit het boek Soep in 30 minuten van de Standaard Uitgeverij. Zo lieten we de koriander achterwege, al was het maar omdat die in een andere vorm alsnog op tafel zou verschijnen.

Nodig:

1/2 kilo vruchtvlees van een pompoen in dobbelstenen gesneden, 2 grofgesneden uien, 1 fijngesneden teentje knoflook, 1 cm fijngesneden gember, 1 liter groentebouillon, 1 theelepel kerriepoeder, 2,5 deciliter kokosmelk, 1 grofgesneden aardappel.

Doen:

- Stoof de uien, de knoflook en de gember in olijfolie
- Voeg de pompoen en de aardappel toe, alsook de groentebouillon
- Kruid met kerriepoeder en zout en laat goed doorkoken
- Kokosmelk toevoegen en verder laten koken tot de pompoen gaar is
- Mix vervolgens de soep

Geen snippers koriander in de soep dus, wel winterpostelein. Fris, lekker en een gemak om zelf te kweken dat het geen naam heeft.

Winterpostelein - pompoensoep

Zo'n soepje laat zich trouwens geweldig lekker eten met een stukje gegrild Turks brood. Humus met koriander als smeersel en eventueel nog wat winterpostelein. Winter en zomer op één bord!

Turks brood - humus met koriander - winterpostelein

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...