vrijdag, december 23, 2011

Herfstpizza met pompoen en geitenkaas

Of ik een foto wou komen nemen van haar pizza? Wel natuurlijk! Een week of twee geleden had vriendin   in Libelle een receptje zien staan voor een pizza met pompoen, en die stond nu mits enkele aanpassingen, op het menu. Een kant en klare rechthoekige bodem, partjes ovengegaarde pompoen, geitenkaas en fijne ham. Als extra topping koos ik nog rode ui, en vriendin voegde nog wat smeuïge uitgeknepen warme knoflook toe. Dat mag dan een minuutje of 15, misschien iets langer in een voorverwarmde oven van 180° C en dan kan er gesmuld worden.

Herfstpizza

En reken maar dat we gesmuld hebben, zo lekker. Na een eerste keer proberen en een tweede gefinetunede versie hebben we hier zowaar een herstklassieker in onze pollen. Dat die nog dikwijls tijdelijk in onze oven mag komen logeren. Volgende keer eens kijken of een drupje honing een extra toegevoegde waarde is. De salie daarentegen denk ik niet meer te zien.

Herfstpizza

2 opmerkingen:

Anoniem zei

amai, wat klinkt dit lekker! ga ik volgende week proberen! echt!

Sid Frisjes zei

Gisteren als aperitiefhapje gegeten... Easy, en superlekker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...