vrijdag, februari 15, 2008

Modetrends

Gisteren de tweede keer “modetrends” gehad, deze keer van een andere lesgever. Eerste dat opviel was dat hetgene van ons verwacht werd niet bepaald weinig is. Wat zeker niet iets negatief is, want je probeert die verwachtingen in te lossen en zo leer je natuurlijk iets bij. Zoals kleine dingen over moleculaire gastronomie, de mogelijkheden van agar-agar, slowcooken, maar vooral ook plantrekken en het feit dat de "verfijnde keuken" een berg afwas met zich meebrengt.

Stond op de menu:

* Witte bonensoepje met spekroom en een lolly van gemarineerde wortel met kokos en ras el hanout mayonaise.
* Rauwe tonijn in een groen kruidenjasje, mousse van gegrilde aubergine en fetablokjes met geconfijte citroenjulienne.* Op 65°C gegaarde filet pur met een pakketje van verloren groenten, een appelwafeltje, knolseldermayonaise en een lauriersaus.


* Chocoladecake, praliné-ijs, mousse en gel van sinaasappel en een karamellolly.Geweldig gegeten, leuke ideeën opgedaan (spekroom, citroenpoeder, sinaasgel, wortellolly) en “nieuwe” producten ontdekt (ras el hanout, citroentijm, gelespessa, emulsiepasta). Wist je trouwens dat er hittebestendige plastic folie bestaat?

Besluit: voor de tweede keer op rij content dat ik deze lessenreeks aan het doen ben. Met een gelukje volgen de foto's vrij snel.

2 opmerkingen:

Ruben zei

Op 65°C gegaarde filet pur
Als ik me niet vergis staat er hierover een artikel in de recentste Delicous. (NL-versie)

Sid Frisjes zei

Hier, wakker uit zijn winterslaap.

Dat zou goed kunnen, weet het ook niet van buiten. Resultaat is wel een heel zacht stukske vlees.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...