maandag, februari 11, 2008

I Famosi


Bij typische Italiaanse restaurants denk ik om een of andere reden steeds weer aan flessen Chianti en namaakdruiven aan het plafond en uiteraard ook aan het overdreven gebruik van de kleuren rood, groen en wit. Toch hoef je als restaurant niet in die clichés te vervallen om een geweldige Italiaanse sfeer op te roepen.

Restaurant
I Famosi in Antwerpen bijvoorbeeld roept zonder problemen de levendige sfeer van een authentieke Italiaanse trattoria op. Vlotte bediening, gezellige drukte, goed gezelschap... wat heb je nog meer nodig? Lekker eten natuurlijk en ook dat zit hier goed. Een royale portie vitello tonato als voorgerecht gevolgd door huisbereide ravioli met een ricotta spinazivulling met saus van taleggio en gorgonzola. De broodjes kwamen geweldig goed van pas om de saus tot de laatste druppel op te eten en zelfs de disgenoten die nog nooit van de combinatie kalfsvlees / tonijnsaus hadden gehoord waren bij een hapje verkocht.

Verder ook niets dan lof gehoord over de carpaccio van tonijn, de rundscarpaccio, de minestrone, de ravioli gevuld met groene asperges en saus van gerookte zalm, de tortellini met gorgonzolasaus bestrooid met noten en de rest dat netjes aan onze tafel bezorgd werd. Jammer dat ik geen grote eter ben want zowel de "tentazioni al cioccolato" als de tiramisù bleken het perfecte dessert te zijn om de maaltijd mee af te sluiten.

Een digestifke van het huis vinden wij dan weer een goede reden om de rekening te vragen.
Limoncello uiteraard, al kan je die dankzij coolinary ook nog altijd thuis maken. Achteraf toch nog spijt dat ik zo'n coole onderlegger niet mee naar huis heb genomen... het mocht.

5 opmerkingen:

.s zei

Goeie rode huiswijn ook!

Verdorie, 'k heb zin om er nog eens langs te gaan. Sebiet ofzo...

Sid Frisjes zei

't zal niet zijn begot! En de witte was ook heel lekker. Daar tafelen op het terras lijkt me anders ook wel leuk.

Catweazle zei

,, en .s die de rekening opraapt, wat wil je nog meer :)

E. Stilker zei

Damn, daar ga ik eten de volgende keer in de koekenstad.

Sid Frisjes zei

Echt de moeite. En als je over .S zou zitten dan mag je nog altijd proeven ook. Great

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...