zondag, februari 10, 2008

Een halve dag in Antwerpen

Altijd al graag naar Antwerpen geweest en op een halve dag kan je er heel wat doen. Gisteren geprobeerd, vandaag op Coolinary.

* Een bezoekje aan Daem & Mollet, nog altijd de grootste en enige kookboekenwinkel van't stad. In tegenstelling tot wat hun website doet vermoeden zijn ze niet meer te vinden in de Volkstraat 11-13 maar wel op nummer 9. Goed nieuws voor iedereen die van de Groenplaats komt, het is nu net een beetje minder ver stappen.
* Halte 2, het Antwerps Kookhuys. De plaats die hoogstwaarschijnlijk voor het fornuis gaat zorgen ten huize Coolinary. Al wie dacht dat het een state of the art Boretti zou worden mag nog eens een keertje nadenken. Mevrouw Frisjes heeft namelijk haar zinnen gezet op een toestel van Smeg dat net ietsje goedkoper is maar, laten we eerlijk zijn, ook gezien mag worden. Ik ben dan weer niet te vinden voor die wokbrander in het midden en het feit dat de ovens geen verlichting noch ontdooifunctie hebben.


* Op naar de Antwerpse Stadsfeestzaal. Vergis je niet, hier kom je niet om te dansen, maar om in stijl te shoppen, te eten en te drinken. Shoppen doe je in de talrijke winkels, drinken in de over the top champagnebar en een hapje eten bij "Alexis Glamour Food". Sushi à la carte en een hip drankje... Alexis is de kers op de taart in deze prestigieuze winkelgallerij.


* Snel een internationale dagbladhandel ingelopen en 5 seconden later terug buiten met een exemplaar van het Amerikaanse Bon Appétit en de Engelse Delicious (editie maart). Delicious is trouwens de winnaar van de recente internetpoll hier op Coolinary.

* Salaam Aleikum! Een wandeltocht doorheen Borgerhout zonder een Marokkaanse bakker binnen te wandelen? Ik dacht het niet. Kleine zoete gebakjes met pindanootjes of amandelen, wisselgeld, shokran en vervolgens richting .S en Sarah.

* Gastvrouw en -heer nog even complimenteren met hun mooie gerenoveerde keuken en vervolgens direct een schort aandoen. Er moest namelijk nog champagne en cava als aperirief gedronken worden en daar hoorden voor de gelegenheid ook oesters bij. Aan de "Coolinary Oyster Bar" kon je kiezen tussen oesters natuur, oesters bloody mary en gegratineerde oesters. Kiezen is eigenlijk een verkeerde woordkeuze, je moest ze eten. Groepsdruk, jekent dat wel. De vakjury besloot dat de gegratineerde oesters (oestersap, champagne, room) de lekkerste waren en vergaven de chef het feit dat er geen eidooier gebruikt werd. Jep, oud op nieuw durven we wel wat later te vieren maar we doen het wel in stijl.

* Laatste halte, het Italiaanse restaurant I Famosi, zo goed dat het morgen een eigen bespreking krijgt.

1 opmerking:

Unknown zei

ik ben zelf een beetje verliefd op het formnuis ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...