Het derde receptje uit de reeks "Smaken Verschillen" is volledig de hand van Geert Plessers, zanger/gitarist van Confuse The Cat en onder muziekliefhebbers ook wel bekend als de frontman van het licht fantastische en jammer genoeg ter ziele gegane Reiziger. Veel moet ik hier niet liggen lullen want zowel de ingrediëntenlijst als de bereiding werd me netjes doorgemaild. Een schoolvoorbeeld met andere woorden!
"Parmigiano de Melanzana" is een Italiaanse vegetarische ovenschotel uit de zuidelijke regio Puglia en stond op 2 november 2006 op de menu bij hun optreden in Copertino.
Ingrediënten:
400 gram tomaten (vers gepelde tomaten)
250 gram kaas (mozzarella)
100 gram bloem
6 eetlepels kaas (parmezaanse)
4 aubergines
2 eetlepels verse basilicum
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
zout (op smaak)
suiker (op smaak)
peper (op smaak)
250 gram kaas (mozzarella)
100 gram bloem
6 eetlepels kaas (parmezaanse)
4 aubergines
2 eetlepels verse basilicum
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
zout (op smaak)
suiker (op smaak)
peper (op smaak)
Bereiding:
* Snij de aubergines in plakjes en doe deze in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten staan. Spoel ze af onder de koude kraan, dep ze droog met keukenpapier en wentel ze door de bloem.
* Bak in een bodem hete olijfolie de plakjes aubergine aan beide kanten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
* Fruit de knoflook zacht in 2 eetlepels verse olijfolie, voeg de tomaten, suiker, peper en basilicum er aan toe en laat het geheel inkoken en binden.
* Doe een laag van de gebakken aubergineplakjes onderin een ingevette ovenschaal, leg daarover een laag van plakjes mozzarella en begiet ze met een deel van de tomatensaus. Herhaal deze procedure tot alle ingrediënten gebruikt zijn en bestrooi de bovenkant met parmezaanse kaas.
* Bak het gerecht ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden Celcius), tot de bovenkant goudbruin is. Buon apetito!
4 opmerkingen:
Dat is al het tweede vegetarische gerecht. Bedankt om aan mij te denken! Of is het toeval? ;-)
Toeval bestaat niet zeggen ze wel eens... er zit nog een vegetarische lasagne van Hitch aan te komen ook, maar dan is het de beurt aan de chili con carne van El Guapo Stuntteam! (500 gr gehakt)
je hebt ook nog een pikantere variant van Regio Di calabria!
Nog beter
stiffkitten
Ja, ge had het gezegd... maar mijnen buik ligt al 2 weken overhoop en het pikante ga bijgevolg even overslaan.
Een reactie posten