woensdag, mei 09, 2007

Smaken Verschillen,

Al bijna een hele week nagelaten iets te posten op coolinary. Aan gebrek aan inspiratie zal het niet liggen:

- zo dienen er nog 4 culinaire boeken besproken te worden,
- heb ik afgelopen weekend geweldig gegeten in restaurant
De Weerelt,
- werden er weer op vakkundige wijze cocktails gemaakt,
- valt er binnenkort weeral een boek te winnen
- en is er nog dat projectje waar ik nu echt werk van ga maken…

En dat laatst is net wat me nu al de hele week bezighoudt, even toelichten. Het valt me op dat er op regelmatige basis kookboeken uitkomen, al dan niet vertalingen, en meestal beperken die zich steeds tot één welbepaalde richting. Italiaanse of Spaanse keuken, Mezze of tapas, Chocolade, Vlees, Vis of het gevreesde kookboek van de BV… zelden zit er eens een echt origineel boek tussen. Een reeks recepten van allerlei slag bundelen kun je volgens mij enkel maken als je pakweg Jamie Oliver heet of als je een geweldige rode draad hebt en die meen ik te hebben.

Als foodie en als muziekliefhebber leek het me wel wat om de favoriete recepten van een hele reeks bands te bundelen. Dat ideetje heb ik ergens in juni ook al eens aangehaald
(zie hier) maar ik blijk een trage starter te zijn. Vanaf vandaag ga ik op zoek naar de favoriete recepten van bands van eigen bodem. Het zou me verbazen als iedereen met een frietje stoofvlees op de proppen gaat komen dus ik ben alvast benieuwd wat het resultaat gaat zijn!

Verschillende bands, verschillende genres en verschillende smaken: de reden om verdere posts hieromtrent te labelen onder “Smaken Verschillen”. Suggesties en tips zijn altijd welkom en als je een band kent mag je ze steeds doorverwijzen naar deze blog, naar
sidfrisjes@gmail.com of ze in ware Joepie stijl zelf vragen naar hun favoriete gerecht/recept. Coolinair België zal u dankbaar zijn en het resultaat kan je lezen op coolinary en wie weet... misschien ooit ook in een kookboek!

6 opmerkingen:

Kaatje zei

Ik zing wel eens in de douche....mag ik dan ook mijn favoriet gerecht doorsturen? ;-)

Sid Frisjes zei

Om een of andere reden vind ik dat, indien je ..."& the coconuts" achter een naam zet, je altijd een goeie artiestennaam hebt.

Op het coolinarykantoor is het dus reikhalzend uitzien naar het recept van Kaatje & the coconuts.

Sed zei

Ik ben bassist van een band en mijn bandleden zijn echt wild van mijn zelfgemaakte "mexicaanse" gehaktschotel. mag ik dat recept doorsturen?

Ann zei

Excuseer Sid, dat moet zijn: 'Kaatje & haar coconuts' :op Yummie!

Sid Frisjes zei

Hmm... waarom ben ik nu plots aan Roos Van Acker aan het denken?

Zelfgemaakte Mexicaanse gehaktschotel??? Laat maar komen zou ik zeggen!

Sarah zei

Vat eens post bij ons voor de deur. Daar passeren af en toe wel enkele rocklegendes!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...