maandag, september 19, 2016

Qlinaria Belgisch Kampioen Culinair Barbecue

‘Qlinaria Belgisch Kampioen Culinair Barbecue’, het is een titel die ik hier altijd al een keertje boven een blog wou posten. En kijk, na het 'barbecue kampioenschap van het Waasland’ in Sint-Niklaas gisteren mag het gewoon. Qlinaria, het barbecueteam dat ik in 2009 met enkele bevriende hobbykoks heb opgericht, werd er na een fijne wedstrijd Belgisch Kampioen Culinair Barbecue. Eindelijk, denk ik dan!
 
Met zes waren we, een gedecimeerd team – 2 rakkers zijn in het buitenland zeilen – dat zowel aan de KCBS (Amerikaans BBQ) als de culinaire wedstrijd deelnam. Als ik eerlijk moet zijn, dan had ik vooraf gedacht dat de twee wedstrijden simultaan afwerken voor stress zou zorgen, maar niets was minder waar. Zelden dat we zo relax aan een barbecue stonden.
 
 
Bij de uitreiking van de prijzen voor de individuele categorieën werden we maar liefst drie keer - vis (3e plaats), varken (3e plaats), hert (2e plaats) - het podium opgeroepen. En eigenlijk hadden we nog ‘een walk’ - veggie (3e plaats) - tegoed, maar een lapsus zorgde ervoor dat dat niet het geval was. Geen probleem want de puike organisatie zette dit na de plechtigheden nog zelf recht.
 
Met drie (vier dus) podiumplaatsen begin je natuurlijk te hopen, en na de vrienden van De Smaakmakers (3e plaats) en de BBCats (2e plaats) was het onze beurt om de eerste prijs in ontvangst te nemen. Heel het team tevreden? Ik dacht het wel!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...