vrijdag, februari 13, 2015

Nieuwe bewoners voor stadsbrouwerij De Koninck

Het moet zo’n tweeëneenhalf jaar geleden zijn dat ik in de stadsbrouwerij De Koninck zowel Frédérik Van Tricht als brouwmeester Dennis De Potter ging interviewen. Kaas en bier is een gouden huwelijk, dus toen Van Tricht in 2012 met acht rijpingskamers en een degustatieruimte zijn intrek nam naast de nieuwe brouwzaal keek niemand verbaasd op. Dat er nog ruimte was voor verdere initiatieven mocht toen al blijken bij het verkennen van het verdere domein.
 
Tweeëneenhalf jaar later dus en de buren van de brouwerij mogen zich stilaan verheugen op de komst van schoon volk. Kunnen de lokroep van de Antwaarpse Pale Ale – een bolleke voor de vrienden – niet weerstaan:
 
Luc De Laet, beenhouwer in hart en nieren en van kinds af gepassioneerd om een eigen slagerij te openen. Zijn verhaal is er eentje van goesting, hard werken en ferme portie gezonde ambitie. Een fantastische mens om een babbeltje mee te doen over barbecues. Zijn Secreto n° 7 - die proefde ik hier - is één van die dingen die 2014 voor mij extra kleur (en smaak) gaven.
 
 
Binnen de ruimte van Slagerij De Laet zal het duo Bert-Jan Michielsen (chef-kok) en kempenzoon Luc Dickens – fans van de Schone van Boskoop kennen beide heren uiteraard - een restaurant openen. Bert-Jan startte als jonge snaak bij De Laet en kreeg de smaak, letterlijk en figuurlijk, te pakken. Michielsen woont vlakbij de brouwerij en kent de omgeving uit zijn broekzak. Voor de liefhebbers, 'kalfswangen met Winterkoninck en mousseline van aardappelen', komt sowieso op het menu.
 
 
Begenadigd foodfotograaf, uitgever, legende en zo mogelijk zelfs held, dat kan niemand anders zijn dan Tony Le Duc. In de zomer van 2015 zal hij zijn bedrijf ‘Minestrone Cookbooks’ vestigen in het voormalige labo van Brouwerij De Koninck. Makkelijk, want het restaurant van zijn partner in crime, de notoire S. Herman ligt op een steenworp van de stadsbrouwerij. Naast het kantoor zal er ook een proeflab worden geïnstalleerd waarbij er op regelmatige tijdstippen kook- en bierdemo’s zullen worden georganiseerd.
 
 
Ook de piepjonge chocolatier Jitsk Heyninck - in Shanghai, Qatar en Korea niets dan lof voor zijn pralines – vindt zijn weg naar de stadsbrouwerij. Naast de brouwzaal komt er een chocolade atelier en een winkel. Kleinschalige leveranciers, eerlijke ingrediënten en 100 % smaak, dat horen wij graag!
 
 
Ondertussen wordt er elke minuut gewerkt op en om de brouwerijsite. In de zomer van 2015 zal de vernieuwde stadsbrouwerij haar deuren openen voor het grote publiek. Van de inspirerende omgeving rond de brouwerij met onder meer Velodome, Summer Josephine’s, De Hand en De Pelgrim tot in het hart van de stadsbrouwerij waar Dennis De Potter aan het roer staat, kan je kennis maken met het Bolleke, het icoon va de stad Antwerpen in al haar facetten en dit in een urban setting.
 
Bezoekers kunnen zelf een tour doen doorheen de brouwerij. Dit 75 tot 90 minuten durende bezoek dompelt jong en oud onder in een Koninklijcke wereld. Zo loop je via een 4 meter hoge passerelle dwars door de brouwzaal. Je voelt de dynamiek van de stadsbrouwerij, je komt meer te weten over het Belgische bierlandschap. Uiteraard kan er nadien uitgebreid geproefd worden van het Antwerps gerstenat.
 
De uitwerking van de vernieuwde Stadsbrouwerij werd mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van Toerisme Vlaanderen en de Vlaamse Overheid.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...