maandag, februari 16, 2015

Haal een stukje Noma in huis

Van 9 januari tot en met 14 februari kampeerde René Redzepi met het voltallige team van Noma in het Mandarin Oriental Hotel in Tokyo. Mijn agenda leert me dat dit Japanse avontuur – een overweldigend succes trouwens, wat had u gedacht – er inmiddels op zit en dat blijkt goed nieuws te zijn voor Noma aficionados en liefhebbers van functioneel design. Goed nieuws omdat het volledige servies dat voor deze unieke gelegenheid in samenwerking met 14 Japanse artiesten werd ontworpen het uwe kan zijn.
 
Unieke stukken, zoveel is duidelijk, maar niet noodzakelijk onbetaalbaar. Het is wel zo dat je voor de meer frequent voorkomende stukken – denk lepels, vorken, chopsticks of kleine kommetjes – minder diep in je buidel dient te tasten. Voor de meer exclusievere zaken betaal je vanzelfsprekend een pak meer. Een overzichtje van de zaken welke in de Tokyo Store beschikbaar zijn.
 
Binnen de categorie betaalbaar design vinden we chop sticks van de hand van Shiro Miura terug voor 65 $. Voor dezelfde prijs kan je ook een klein kannetje van Masanobu Anda op de kop tikken. Dat onder het motto ‘first come, first served’ alle goedkopere objecten uit de prijsklasse van 25 $ tot 35 $ hopeloos uitverkocht zijn, was te verwachten.
 

Indien je bereid bent 75 $ te spenderen, dan is dit witte porseleinen kommetje van de hand van Hajime Tamura misschien iets voor u. Het kannetje van Masanobu Anda blijkt tevens een groter broertje te hebben dat ook voor 75$ het uwe kan zijn.
 

Aan messen doet men in Japan niet, maar de vorken en lepels van Akito Akgagi kunnen voor een setprijs die varieert tussen 130 $ en 200 $ de jouwe zijn. May the forks be with me indeed, maar daar hangt dus een prijskaartje aan.
 

Mag het iets meer zijn? Dan is deze theepot van bruin aardewerk van kunstenaar Jinpachi Ogawa misschien iets voor u. Voor 695 $ krijgt u er het dekseltje gratis bij.
 
 
De oriëntaals ogende schabben welke team Noma in het Mandarin Oriental Hotel ter beschikking hadden waren ontworpen door Drew Wahlberg Rosskelly. Mocht dit rek (900L x 500 B x 900 H) het ontbrekende stuk zijn in uw interieur, dan is 1750 $ de prijs om alvast dat probleem te verhelpen. Opgelet, exclusief verzendingskosten.
 
 
Met twijfel koop je niets, enkel de mogelijkheid om achter het net te vissen. Nee, Frisjes zit zelden om een rake quote verlegen.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...