vrijdag, januari 02, 2015

2015 - Coolinary blikt vooruit

Geen goede voornemens gemaakt dit jaar, maar naar aloude traditie wel een lijstje opgesteld met restaurants waar ik in 2015 met veel plezier de beentjes onder tafel wil schuiven. Vorig jaar hield ik het heel bescheiden bij acht zaken. Het merendeel bezocht ik effectief, enkele zaken vielen weg wegens omstandigheden en als ik mijn jaaroverzicht mag geloven, dan is er meer dan voldoende tijd en ruimte voor spannende (her)ontdekkingen.
 
Voor januari heb ik me alvast verzekerd van een allereerste reservatie, kwestie van het spreekwoord waarin de koe en diens horens een hoofdrol spelen alle eer aan te doen. In de Guldenvliesstraat draaide restaurant Veranda op 20 december zijn laatste service onder die naam. Om de periode tot de verhuis naar Antwerpen Noord te overbruggen – gepland, zomer 2015 – kan je in Berchem terecht voor het nieuwe concept Bascule. Verwacht je aan authentiek comfortfood van de hand van Veranda’s Italiaanse sous-chef Matteo Nardin. In december kregen we de eer en het genoegen een gerecht met worst voor te proeven en dat was alvast veelbelovend.
 
Tijdens de laatste editie van Antwerpen Proeft stond er tussen de stands van de verschillende felbejubelde chefs een koppel jonge veulens onder de noemer ‘Puur’ het mooie weer te maken.  Puur is een nieuw te openen wijnbar in de Kempische parel Turnhout en in februari zou het eindelijk zover moeten zijn. Ik kijk er alvast naar uit mijn stalen ros richting Heizijde te keren om te zien wat Dominique Goos en Lauren Conrardy van hun renovatie gemaakt hebben.
 
Van alle daguitstapjes in eigen eigen land worden die naar Gent steeds het felst gesmaakt. Het aanbod restaurants, cocktailbars en hotspots was al flink uit de kluiten gewassen, vanaf maart komt daar met Cochon de Luxe - het restaurant van Tom van Lysebettens en Alison Roels - nog een must-visite bij. Reken maar van yes dat we er snel zullen zitten!
 
Cochon de Luxe, Gent - en of ik daar naar uit kijk!
 
 
Tot zover de eerste drie maanden van het jaar, laat ik daar alvast mee beginnen. Stiekem weet ik natuurlijk dat ook de Upper Room Bar en Vin Perdu de volgende weken nog op mijn bord komen, maar om hier nu alles al aan de grote klok te hangen. Misschien nog eentje om het af te leren. Geen foodie die naam waardig die dit jaar Carcasse van Dierendonck niet op zijn 'to visit' lijstje heeft staan. Check!
 
Rest mij enkel u oprecht een fijn jaar toe te wensen, boordevol culinair plezier en verrassende escapades en dat alles in een blakende gezondheid. Geniet ervan!

1 opmerking:

Sarahdise zei

Zeer mooie vooruitzichten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...