maandag, december 29, 2014

Restaurant Simple, Utrecht

Of ik per toeval geen zin had om mee in het Utrechtse restaurant Simple te gaan eten? Een vraag die je mij geen twee keer moet stellen. Het wel en wee van chef Jeroen De Zeeuw volg ik al langer dan vandaag op Facebook, een culinair uitstapje over de grens is natuurlijk ook altijd interessant.

Bij het betreden van het ogenschijnlijk kleine pand waren we onmiddellijk in onze nopjes. In de bemeten entree waren er ondermeer een open frigo met allerlei lekkers, enkele robuuste wijnrekken gemaakt van paletten en een hippe toog van steigerhout terug te vinden. Stuk voor stuk eenvoudige elementen die als de stukjes van een puzzel perfect passen. 

Restaurant Simple, Utrecht - Paletten en steigerhout

Scoren deed het restaurant ook met de eetruimte die naar mijn bescheiden mening meer dan aardig werd ingericht. Zowel de mooi gedekte tafels met bijpassende design stoelen als het zicht op de achterliggende keuken zijn het vermelden meer dan waard. De eyecatcher is echter de coole centrale servicetafel met daarboven een constructie van stevig plankenwerk en groene planten die het dakraam aan het zicht onttrekken. De bonkige scheepskabels maken het plaatje compleet.

Restaurant Simple, Utrecht

Zoals het de goede Nederlandse gastvrijheid betaamt kregen we zowel chef Jeroen De Zeeuw als gastheer Ditmar Zuiderhoek nog voor het aperitief aan tafel om ons welkom te heten. Mochten we ons nog niet op ons gemak voelen, dan wel na het bezoekje van deze twee vrolijke jongens. De sfeer zat er hier duidelijk in, ook aan de andere tafels. Altijd een goed voorteken!

Een vluchtige blik op de kaart leerde ons dat we te ver reden om genoegen te nemen met iets minder dan de 5-gangen menu. Hongerige magen, altijd een dankbaar publiek. De hapjes vooraf mochten er alvast zijn. Zowel de 'tempura mossel met koriandermayo' als de 'cheesecracker' wisten te overtuigen. Kleine smaaksensaties, mooi gepresenteerd... zo hebben we het graag

Restaurant Simple, Utrecht - Amuses

Wat te denken van de eerste gang van de menu, 'paling, Granny Smith, kruiderij en snert'. Paling met zure appel en goed gekozen kruiden, dat is op zich al een gouden combinatie. De toevoeging van het royale likje snert (erwtensoep) is hierbij een al even verrassende als Hollandse toets.

Ook met het vervolg van de menu ging De Zeeuw op hetzelfde elan verder. Of we nu 'gul, bloemkool, Hollandse garnaal en pinda', 'Tom Ka Kai, gamba kippendij en groene curry' of 'zwijn, pompoen, postelein en Jagermeister' kregen voorgeschoteld, kloppen deed het plaatje steeds.

Minpuntjes waren er doorheen de avond niet direct. Wat we wel liever anders hadden gezien, was een fris biertje in plaats van een krachtige rode wijn bij het kaasplankje. Het biertje van de 'palingboer' uit Volendam bijvoorbeeld. Al hadden we dat natuurlijk ook gewoon kunnen vragen...

Restaurant Simple, Utrecht - Paling, snert, Granny Smith, kruiderij

Nu mag 'Bistronomie' in België al een tijdje ingeburgerd zijn, bij onze noorderburen is dat vooralsnog niet echt het geval. Met Simple hebben ze op bistronomische vlak alvast een vaandeldrager in hun rangen. Zo eentje waarvan het personeel met de regelmaat van de klok de grens over trekt om Belgische vakbroeders te bezoeken. Dat dit alleen maar kan evolueren is goed nieuws. Voor ons, maar vooral ook voor Nederland.

Restaurant Simple
Lange Nieuwstraat 88
3512 PM Utrecht
info@simpleutrecht.nl

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...