vrijdag, augustus 22, 2014

Jones Pop-up Gin & Small Bites Bar - Antwerpen

Antwerpen is sinds 15 augustus een nieuwe pop-up rijker, de Jones Pop-up Gin & Small Bites Bar in de Pelgrimstraat. Nog tot 31 december kunt u er zoals de naam doet vermoeden terecht voor een gezonde dosis gin, aangevuld met verfijnde hapjes.
 
Amper 19 zijn ze, Alexander Jones en Michaël Timmermans, beide recentelijk afgestudeerd aan de gereputeerde hotelschool Ter Duinen en bezielers van deze pop-up. Piepjonge snaken dus, maar wel met een duidelijke visie. Reden genoeg om naar 't Stad te trekken? Ik dacht het wel.
 
Jones Pop-up Gin & Small Bites Bar, Antwerpen - photo © NICKproductions

Dat we starten met een onvervalste G&T mag gezien de locatie geen verrassing heten. De kaart telt een 15 gins van verschillende pluimage, waarvan ons oog valt op een kruidige Colombian Treasure Gin en de Anwerpse Buss n° 509 Raspberry. In afwachting van onze 'perfect serve' doen we ons tegoed aan een schaaltje uitstekend smakende huisbereide chips. Een royaal met ijs gevuld glas, tonic en diverse garnituren die de gin perfect weten te complementeren, meer moet dat niet zijn.
 
Dat gin nog steeds meer dan hot is, wordt bewezen door de ettelijke passanten die voorzichtig een blik binnen werpen om vervolgens hun drempelvrees te overwinnen. Rondkuierende buitenlandse toeristen, hip vrouwvolk dat hier hun avond komt inzetten, de occasionele terrasjesjager op zoek naar een verwaald straaltje zomerzon... tijdens ons bezoek vinden ze allemaal hun weg naar Jones. Terecht!

Colombian Treasure Gin - Buss n°509 Raspberry

Niets dan lof voor de heerlijke aardappelchips, het zijn de 'Small Bites' van de hand van Michaël Timmermans die optioneel voor de unieke aanvulling zorgen bij uw drankje naar keuze. Op de kaart staan 8 hapjes, uitgepuurde minigerechtjes waarvoor je een luttele 8 € voor 2 stuks betaald. Ga je voor 4, 6 - of waarom ook niet - alle 8 hapjes, dan ben je zelfs nog voordeliger af.
 
Als eerste smaakbommetje kregen we een 'gerestylede Tomaat Garnaal' geserveerd, verschillende gemarineerde kerstomaten, grijze Noordzeegarnaal, pittige tomatencrème en geklaarde jus van tomaat. Het was alweer een tijdje geleden maar even heb ik overwogen mijn bord uit te likken. Een wolkje zuurdesembrood had zeker niet misstaan om alle jus op te deppen.
 
Ook de andere hapjes die de revue passeerden wisten te bekoren. Zo proefden we een 'fijne krabsalade met avocado en een frisse citrusgel' en een puike 'crème van eendenlever met gemarineerde rode biet en koffiepoeder'. Dat de 'lichtgebrande makreel' mischien gebaat was met een vleugje fleur de sel is muggenziften van mijn kant en staat in schril contrast met de moeite die de chef zich had getroost om alternatieve hapjes te voorzien voor mijn vegetarische compagnon. Respect!
 
Jones Pop-up Gin & Small Bites Bar, Antwerpen - Eendenlevercrème

U mag zich bij een bezoekje alvast aan 'correct geprijsde Gin Tonics'  en 'straffe hapjes' verwachten. Geen fan van gin? Op de kaart zijn er naast een beperkte selectie edele bieren ook wijn, cava & champagne, huisbereide limonades en deftige cocktails terug te vinden. Van 14 tot 17.30 h serveren de heren trouwens ook koffie en taart en kun je bij Jones terecht voor een authentieke Engelse High Tea met alle toeters en bellen.
 
Pelgrimstraat 7, 2000 Antwerpen
T +32 (0) 493 073 771
 
 

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...