woensdag, april 09, 2014

Sheffield Wednesday: Burrata met daslookpesto

Er is de voetbalploeg, het ter ziele gegane Kempische bandje en nu ook een rubriek op coolinary om duimen en vingers bij af te likken, Sheffield Wednesday! Mag ik u über foodie Erik voorstellen, kempenzoon maar toch vooral wereldburger.

Oorspronkelijk van de Noorderkempen, net over de grens van de geboorteplaats van Vincent Van Gogh. Na 6 jaar francofilie in Canada werd het tijd voor een gezonde portie anglofilie in 'Britannia'! Sheffield dus! Geobsedeerd door eten, koken en cocktails met een bitter kantje.

Lente, da's goed nieuws in de keuken want je kan terug beginnen koken met lokale ingrediënten die in het seizoen zijn. Een van die producten is daslook of wilde look. Het groeit in de bossen - meestal dicht bij een rivier of een beek - en smaakt ergens tussen lente-uitjes en look. Rauw nog altijd goed voor een stevige kick.

Sheffield Wednesday - Burrata met daslookpesto


Burrarta met daslookpesto 

Nodig: 

Handvol bladeren wilde look (goed gewassen),  Burrata kaas (of goede buffelmozzarella), extra vierge olijfolie, citroensap.

Doen:

Doe de bladeren met een stevige geut extra vierge olijfolie en een paar druppels citroensap in een blender. Goed afkruiden met peper en zout. Serveer met de buratta en wat geroosterd brood.

Daslook is ook lekker kort gegrild en geserveerd met een steak. Bijvoorbeeld met een chipotle mayonaise (gerookte mexicaanse pepers pureren met een beetje limoensap en mayonaise), patatjes uit de oven (aardappelstukjes 5 min blancheren in gezouten water en 30-45 minuten op een bakplaat in de oven) en met broccolini (stoom de broccolini beetgaar).

Bak wat spekreepjes in een pan, snij een handvol hazelnoten in grove stukken, doe alle ingrediënten in de pan bij het spek, een paar keer goed schudden tenslotte afwerken met een klein geutje balsamico azijn als contrast met het zoute spek.

Sheffield Wednesday - Steak, chipotlemayo, broccolino en gegrilde daslook

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...