maandag, april 07, 2014

Bistronomie, No-Nonsense

Bistronomie stelde onlangs 'No Nonsense' voor, hun derde gids alweer. Bezielers Steve Engels en Johannes  Denis reserveerden hiervoor de mooiste dag van het voorjaar en na de passage in Brouwerij De Koninck vorig jaar was nu het frisse Duvel Depot het decor waarin deze hoogdag voor bistronomen mocht plaatsvinden. Ondergetekende was erbij en zag dat het goed was. Super zelfs!

Voorstelling No-Nonsense Bistronomie - Duvel Depot

Bistronomie staat voor de combinatie van een eerlijke keuken, geproefd in een ongedwongen sfeer met daarbovenop een correcte prijs- en kwaliteitsverhouding. De gids is online te verkrijgen of in de betere boekhandel en moet een luttele 12,95 € kosten. Zijn inhoud -een overzicht van 's lands fijnste bistro's, brasserieën en restaurants die volledig de lading 'bistronomie' dekken - is onbetaalbaar.

Geloof me vrij dat je aan deze gids en de daaruit vloeiende culinaire uitstapjes nog veel plezier zult beleven. Wij hebben vooralsnog geen spijt gehad van onze bezoekjes aan pakweg Lewis, Veranda, Aub Svp, Jef, ... stuk voor stuk fijne zaken die deze gids sieren.
 
Non-Nonse Bistronomie - No Nonsense hapje
 
Tijdens de zonovergoten voorstelling viel er natuurlijk ook een en ander te ontdekken. De nieuwe Vedett IPA bijvoorbeeld, een Indian Pale Ale waar ik instant op verliefd werd. Of de vlezekes van slagerij De Laet & Van Haver waarvan 'de secreto n° 7', zeven weken gerijpt rundsvlees met zeven kruiden, mij totaal omver blies. Bijna zou je denken dan je een uiterst delicaat stukje spaanse ham aan het eten bent maar het betreft hier wel degelijk rundsvlees. Wereldklasse! Ook wereldklasse, de geaffineerde kazen van Van Tricht die zich perfect met het allerlekkerste uit de Duvel stal lieten pairen. De hapjes van l'Epicerie du Cirque waren ook van de bovenste plank. Het bewijs dat een chef met een ster op de koksmuts zonder problemen een no-nonsense koers kan varen. De opzet van de dag!
 

Het mag voor mij geen enkel probleem zijn u deze derdeling van Bistronomie aan te raden. Redenen te over om deze gids in huis te halen. En toch ga ik dat niet doen. Bistronomie moet je namelijk proeven, beleven! Laat je leiden door de bistronomische staalkaart die de website u biedt, ga overstag voor één van de vele adressen en kom tot de ontdekking dat bistronomie naar meer smaakt! In geen tijd wordt No-Nonsense uw nieuwe trouwe compagnon.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...