woensdag, januari 29, 2014

Sheffield Wednesday: Sriracha popcorn met ahornsiroop en pecannoten

Er is de voetbalploeg, het ter ziele gegane Kempische bandje en nu ook een rubriek op coolinary om duimen en vingers bij af te likken. Sheffield Wednesday! Mag ik u über foodie Erik voorstellen, kempenzoon maar toch vooral wereldburger.
 
Oorspronkelijk van de Noorderkempen, net over de grens van de geboorteplaats van Vincent Van Gogh. Na 6 jaar francofilie in Canada werd het tijd voor een gezonde portie anglofilie in 'Britannia'! Sheffield dus! Geobsedeerd door eten, koken en cocktails met een bitter kantje.
 
Zoals reeds mocht blijken uit enkele recepten uit de ‘Sheffield Wednesday’ reeks is Sriracha (Thaise chilisaus) één van Eriks ‘guilty pleasures’, hij gebruikt het alsof het ketchup is. Niet te pikant, een zachte looksmaak met een hint citroengras en geen zure azijnsmaak (zoals bv. tabasco). Onder de aficionados wordt er trouwens een onderscheid gemaakt tussen de Thaise (Flying Goose) en de superieure Amerikaanse (rooster sauce) saus. Gezien de buurtbewoners van de Amerikaanse fabrikant veel hinder hebben -tranerige ogen, brandende keel - van al die chilipepers die in saus gaan, bestaat nu de kans dat de fabriek moet sluiten. Beter een voorraad aanleggen dus! Iets wat Erik na 6 jaar Canada ook met ahornsiroop (maple syrup) heeft gedaan en kijk, laat dat bij het volgend receptje ook goed van pas komen: Popcorn met sriracha, maple syrup en pecannoten.

Sheffield Wednesday: Sriracha popcorn met ahornsiroop en pecannoten

Nodig: mais voor popcorn, 250 ml ahornsiroop, sriracha, 100 gr pecannoten, fleur de sel (optioneel krokante stukjes bacon)
 
Doen:
 
* Maak de popcorn zoals het hoort - gedroogde mais in een grote pot met deksel, je weet wel.
 
* Doe 250 ml ahornsiroop in een pan en laat inkoken op een middelhoog vuur (maar vermijd teveel caramelisatie). Voeg er 100g pecannoten aan toe en zoveel sriracha saus als je maar wil.
 
* Goed mengen met de popcorn en tenslotte er nog wat fijn zeezout  - of fijngehakte stukjes krokante bacon - over strooien.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...