dinsdag, december 17, 2013

Meteor Food Truck op bezoek in The Plantshop

Buzz! Dat deed het internet toen The Plantshop, een samenwerking tussen de Limburgse ontwerpster Sofie Claes en Baroness O in de vorm van een pop-upshop op de Antwerpse Vlasmarkt, het levenslicht zag.  Design, fashion, koffie... en op donderdagavond ook eten in het gelegenheidsrestaurant op de eerste verdieping. Cue Coolinary, eeuwig hongerig naar fijne etentjes op aparte locaties.
 
"Dat de mannen van de Meteor Food Truck er op donderdag 12 december zouden koken", met die mededeling wist Melanie mijn aandacht te trekken. "Moeten we bij zijn" was mijn reactie en zo geschiedde dat wij aan het hoofdeinde van de lange gastentafel plaats namen. Maarten en Floris, de Batman en Robin van 's lands beperkte 'food truck scene' hadden een alleraardigst menuutje in elkaar gebokst en 'ka-pow', 'zlonk' en 'splatt' nog aan toe, wij hadden er zin in!

Starten deden we met een klein kommetje met daarin 'worteltjes, rode biet, geitenkaas' en zuurdesemchips 'on the side'. Een klassiek geval van less is more dat we maar al te goed wisten te smaken. Dat mocht ook gezegd van de wijn, een 'Moussaillon' waarvan ik met plezier een ganse fles soldaat zou maken ware het niet dat deze wel heel moeilijk te vinden is. Eentje in de kelder staan? Geef me gerust een seintje!

Meteor Food Truck - Rode biet, wortel, geitenkaas

Als tweede gerecht kregen we een 'oester met aardpeer en hazelnoot' voorgeschoteld. Er zijn zo van die dingen die perfect matchen bij de zilte smaak van een oester en die zalvige velouté van aardpeer - Jerusalem artichoke of topinambour voor de anderstalige buren - is er daar duidelijk eentje van.
 
Meteor Food Truck - Oester, aardpeer, hazelnoot

'Bouchotmosseltjes met prei, peterselie en citroenthijm', laat maar komen. Simpele smaken, pure producten, je moet al van slechte komaf zijn wil je daar iets tegen hebben.

Meteor Food Truck - Bouchotmosselen, peterselie, prei

Hazenrug in het hoofdgerecht, allemaal goed en wel, maar niet zonder eerst van die flinke porties rillettes en paté van haas te proeven welke in het van de tafel werden gepresenteerd. Op Krachtvoer was ik al weg van hun rillettes en deze keer was dat niet anders. Wat wel het probleem is van zo'n deelbord, is dat niemand de laatste stukjes durft nemen. Niemand behalve ik en dat zonder verpinken!

Meteor Food Truck - Paté en rilettes van haas

Het hoofdgerecht - een pareltje van een compositie met 'haas, rode biet en veenbessen' - had zo een crime scene uit het geweldige Dexter kunnen zijn. Een korte aflevering, dat wel, want na een eerste bolletje hagel was wel duidelijk dat 'de jager'  het slachtoffer, de genaamde 'haas', vakkundig om het hoekje had geholpen. Altijd fijn is het, wanneer er iets naar meer smaakt, er onverwacht een 'repasse' komt.
 


Meteor Food Truck - Haasfilet, rode biet, veenbes
 
Ooit al eens een dessert met 'appel, marsepein en wilde paddenstoelen', gegeten? Ik zou hiervoor de nodige superlatieven van stal kunnen halen maar die bleken net als ikzelf omvergeblazen. Die krokant gedroogde champignons en frisse appel, jongens wat een afsluiter!

Meteor Food Truck - Champignons, marsepein, appel

Kijk, als twee doorwinterde foodies onder de indruk zijn van twee kokerellende heerschappen in een truck, dan wil dat doorgaans iets zeggen. En dan hadden ze hun puike Peugeot J7 niet eens bij! Geweldig gegeten, bijzonder fijne wijntjes, ongedwongen sfeer... een avond van jewelste met andere woorden. Meer van dat in 2014!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...