zondag, december 15, 2013

Martini Bar Antwerpen

Niet dat men op het Antwerpse Zuid om een hippe bar verlegen zat, maar net zoals dat met een 'well crafted cocktail' het geval is kan er altijd wel eentje bij. En dat treft want in de Scheldestraat kan je sinds afgelopen weekend terecht in de nieuwe Martini Bar

Martini Bar Antwerpen

De gouden bar - en bij uitbreiding de volledige inrichting - straalt de nodige luxe uit en eerlijk, van het Italiaanse huis achter deze wereldvermaarde vermout zouden we niets minder verwachten. Voor hun 50ste verjaardag lanceerden ze eerder dit jaar met evenveel stijl hun felbegeerde Martini Gran Lusso, nu is er dus de bar. Geen pop-up bar, maar wel eentje die permanent zijn intrek neemt aan de metropool aan de Schelde.

Martini Bar Antwerpen

De avond inzetten deed ik met een heerlijk bittere 'Martini Adonis', eentje met Martini Gran Lusso, Fino Sherry, Pedro Ximenez 30Y en sinaaszest in het glas. Eentje voor de liefhebbers, die ze hier ongetwijfeld met hele drommen over de vloer zullen krijgen.

Wij baanden ons door de verleidelijk ogende massa - lust was nu eenmaal het thema du jour - richting bar voor een volgende bestelling. Met Dieter Van Roy staat er trouwens niet de eerste de beste barman 'behind the stick'. Zijn 'El Presidente' (Bacardi 8 años, Martini Gran Lusso, Orange Curaçao) ging er vlotjes in, al wordt het ongetwijfeld de 'Boulvardier' (Jack Daniels, Martini Gran Lusso, Martini Bitter) waarvoor ik terug richting Martini Bar keer. In de Martini Bar - Scheldestraat 11 in Antwerpen - kunt u niet alleen terecht voor cocktails volgens de regels van de kunst, ook fingerfood hoort tot het repertoire. Italiaans getint, wat had u gedacht!

foto's © Johan Van Droogenbroeck

1 opmerking:

Anoniem zei

bar powered by Sam`s Bar Vision! www.samsbarvision.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...