dinsdag, juli 23, 2013

Genieten in Villa Metochia

Een druk leven, we zijn dat zo gewoon dat het haast niet opvalt dat we met duizend-en-een dingen tegelijkertijd bezig zijn. We rennen van hot naar her en de gaatjes in de agenda worden sneller gevuld dan het borrelglas van Eva Pauwels. Gelukkig bestaat er nog zoiets als vakantie. Heerlijk onthaasten op een idyllische locatie, niets doen, gewoon genieten. Voor het tweede jaar op rij zijn we in de zomer een weekje afgezakt naar Kreta, het Griekse eiland waarvan ik vooral dacht dat het een oord van verderf was. ‘Oh Oh Cherso’ iemand? Zatte Hollanders, Duitsers en Engelsen, er zit allicht een witz met een geweldige clou in, op vakantie blijf ik er toch liever ver van weg. Kreta dus, en wat blijkt? Pracht van een eiland met een onnavolgbare natuur.

Indien mijn vader twee jaar geleden niet naar deze Griekse parel was verhuisd, had ik allicht nooit voet gezet op het eiland. Die zatte strandtoeristen, weet je wel. Maar wat blij was ik dat hij mij wist te verzekeren dat Kreta meer dan stranden te bieden heeft. Ze zijn er - het ene strand nog mooier dan het andere - maar Kreta heeft een pak meer te bieden. Bergen, kloven, pittoreske dorpjes, aantrekkelijke steden, cultuur, kerkjes op onverwachte plaatsen, een zeer te smaken keuken… noem maar op. Onze uitvalsbasis om van dit alles te genieten was Villa Metochia, het puike stulpje van mijn vader Jef en Mieke, Sifis & Maria Venakis voor de Griekse vrienden.

Villa Metochia - heerlijk genieten

Villa Metochia is terug te vinden in het rustige dorpje Frantzeskiana Metochia (slechts 240 inwoners) op amper 12 km van Rethymnon. Uniek gelegen op het hoogste punt van het dorp biedt Villa Metochia je niet alleen een prachtig uitzicht over het dorp, de vallei en de aanpalende bergen, het is ook een oase van rust waar enkel de krekels en een occasioneel passerende kudde schapen voor de soundtrack van uw zomer zorgen. Een ontbijtje met een uitzicht, een verfrissende duik in het zwembad, heerlijk barbecueën op gedroogd olijfhout of in alle rust even een boek lezen in de schaduw die één van de pergola’s te bieden heeft… heerlijk onthaasten.

Niet dat we een week de nietsnut hebben uitgehangen hoor. De locatie van Villa Metochia leent zich er perfect toe om het eiland – zowel noord als zuid – verder te verkennen. Georgopoulos met zijn witte kerkje in zee, de avontuurlijke Patsos-kloof, het keramistendorpje Margarites, Spili, de indrukwekkende Kourtaliotiko-kloof, en uiteraard ook de huisfavoriet Prima Plora…. Allemaal goed bereikbaar zolang je maar een huurauto hebt.

Villa Metochia - genieten van het uitzicht

Villa Metochia heeft drie gastenkamers. In Lemon Garden en Déspina, beide voorzien van private badkamer en volledig ingerichte keuken, kunnen telkens twee personen slapen. In Cava Barelli, de koele wijnkelder zeg maar, kunnen tot vier personen slapen.

Villa Metochia
Frantzeskiana Metochia
Kreta, Griekenland
T  0030/283 10 33 251
M 0030/697 68 74 084

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...