woensdag, juli 24, 2013

Salade van Coeur de Boeuf

Zeggen dat we enkele geweldige zomerdagen achter de rug hebben is allicht het understatement van het jaar. Hoe hard kan die zon niet schijnen? Hier thuis bleven de rolluik de afgelopen dagen gewoon gesloten, kwestie van de warmte angstvallig buiten te houden, en van het aanmaken van een barbecue was al helemaal geen sprake. Veel te warm!
 
Buiten eten, dat ging nog net, onder een fikse parasol welteverstaan. Sinds een recent bezoek aan het Brusselse AUB SVP zijn wij weer helemaal zot van Coeur de Boeuf tomaat. Zomer op het bord, 't zal wel zijn.
 
Salade van Coeur de Boeuf, veldsla, walnoten en parmezaan
 
- Veel heb je alvast niet nodig om een heerlijk slaatje voor twee personen te maken. Eén à twee Coeur de Boeuf tomaten, al naargelang de grootte,  een beetje veldsla, enkele walnoten en een blok parmezaan.
 
- Snij de Coeur de Boeuf tomaten in fijne plakjes en kruid met peper en zout. Verkruimel de walnoten in grove stukken in de vijzel en gril deze kort in een pannetje zonder vetstof. Snij met behulp van een scherp mes enkele schilfers van de blok parmezaan.
 
- De veldsla wassen, laten uitlekken en op een groot bord schikken. Hierover de brokjes walnoot en de tomatenschijfjes verdelen. Afwerken met de parmezaanschilfers, peper en zout en een beetje olijfolie. Ook lekker met enkele snippers gerookte zalm.
 
Een simpel slaatje, klaar in minder dan vijf minuten. Smakelijk!

1 opmerking:

De yummyblogsisters zei

heerlijk die Coeur de Boeufs! njam njam, lekker slaatje.
enne, AUB/SVP staat heel hoog op ons lijstje te bezoeken, dankzij jouw recensie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...