dinsdag, april 30, 2013

Yeonju Sung, where food meets fashion!

De kans dat de naam van Yeonju Sung een belletje doet rinkelen is klein maar toch heb je ongetwijfeld al werk van deze Koreaanse kunstenares gezien. Zo was het Yeonju die niemand minder dan Lady Gaga haar fameuze 'vleesjurk' aanmat, een stuk dat ongetwijfeld voor evenveel ophef zorgde dan de 'vleeszuilen' van Jan Fabre hier in eigen land.

't Is niet omdat fashionblogs een pak hipper blijken te zijn dan foodblogs dat wij foodies radicaal het roer moeten omgooien. Een wijs gezegde leert ons immers dat een schoenmaker beter bij zijn leest blijft, dus laten we daar vooral niets aan veranderen. Overlappingen in elkaars vakgebied? Food & Fashion? Daar springen we met veel plezier op natuurlijk. 

Een frivool jurkje met als basis zowel witte als oranje winterchampignons. Dat enokitake een fijne paddestoel is die zich perfect leent om bordjes af te werken weet elke foodie, dat het kan dienen als basis voor een jurkje was dan weer nieuw. Een ideaal exemplaar om op een zwoele zomeravond ergens een chachacha te dansen onder begleiding van een sfeervol orkestje.

Yeonju Sung - jurk, winterpaddestoelen

Een jurk van bananen, iemand? Niet de gele buitenkant van de schil gaat hier met de eer lopen, maar wel de dradige binnenkant welke een mooi gewoven effect creëert.

Yeonju Sung - jurk, bananen
 
Een lotuswortel mag dan een rare groente zijn met al die gaatjes, op de chioggiabiet na is er geen enkele groente die eenmaal fijngesneden dergelijke mooie patronen oplevert. Een stijlvol wit cocktailjurkje is het resultaat dat zonder twijfel gezien mag worden.

Yeonju Sung - jurk, lotuswortel

Een kledingstuk met kauwgom maken lijkt me geen evidentie al doet het eindresultaat anders vermoeden. Een grillig kleurenspel dat voor een gemarmerd effect zorgt is de blikvanger van dit nauwaansluitend hemdje. Iets in mij zegt me wel dat dit stukje bij stijgende temperaturen wel eens 'plakkerig' kan aanvoelen.

Yeonju Sung - hemd,  kauwgum

Aubergines, die dienen wat mij betreft enkel om auberginekaviaar of baba ganoush van te maken. Voor de rest moet ik daar zo niet van weten. Als jurk weet ik het dan weer wel te smaken. Deze laagjesjurk met het crèmekleurige vruchtvlees, de gespikkelde zaadlijsten en de zwarte en groene schil netjes laat zich perfect dragen door iemand die zijn taille in de verf wenst te zetten. Wel uit de buurt van een gloeiende barbecue blijven.

Yeonju Sung - jurk, aubergine


Ja, dat krijg je dan als je mij teveel naar Jani laat kijken op televisie.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...