dinsdag, januari 22, 2013

Wintersoep

Er is geen ontkennen aan, de winter is in het land. Dat gaat gepaard met een flinke laag sneeuw, temperaturen die amper boven het vriespunt komen piepen en een hoop zwarte drek op de baan. Gelukkig is er nog soep, dat maakt veel goed! Geef die van tierlanntijntjes een handvol groenten en er staat geheid verse soep op tafel. Elke dag opnieuw. Gisteren was er een wintersoepje in de aanbieding, gepresenteerd in een recente aanwinst uit de lokale kringloopwinkel.

Wintersoep

Nodig:

1/2 knolselder, geschild en in blokjes gesneden
1 pastinaak, geschild en in blokjes gesneden
3 gele wortelen, geschild en in blokjes gesneden
2 gesnipperde ajuinen
1,5 à 2 liter groentebouillon*
peper, zout en olijfolie

Doen:

De gesnipperde ui in olijfolie fruiten tot deze glazig is, de overige groenten toevoegen en 5 minuutjes laten meestoven. De groentebouillon toevoegen en een kwartiertje op een zacht vuurtje laten pruttelen. Mixen, desgewenst passeren door een zeef en op smaak brengen met peper en zout. Smakelijk!

* Sociale media, blogs, facebook...als ze één ding gemeen hebben dan is het wel dat alles steeds rozengeur en maneschijn lijkt. Schijn bedriegt natuurlijk want niets is minder waar. Er is een reden waarom er bij de hoeveelheid groentebouillon een asterisk staat. Zo zal Ann steevast minder bouillon in de soep doen, ik dan weer een pak meer. Zij eet graag dikke soep, voor mij mag het al wat lopender. Allebei wat water bij de soep wijn doen en ik heb alweer mijn zin.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...