maandag, oktober 22, 2012

Richting Stella World Draught Masters - Montréal

Afgelopen maand druppelden er allerlei afspraken in mijn agenda waardoor deze week wel eens een hele drukke zou worden. Zo was er de uitnodiging om de voorstelling van de Biercée Gin - een nieuwe Belgische gin - bij te wonen deze avond in Cocktails at Nine. Gin en cocktails, ideaal om de week mee te starten. Om het compleet te maken zou afzakken naar Josephine’s optioneel zijn, waar Olivier Jacobs in het kader van de Famous Bartenders Institute vandaag achter de bar staat en leuke dingen doet met Johnnie Walker Blue Label. Een avondje specifiek met Tales from the Home Bar in gedachte, op papier ziet dat er alvast veelbelovend uit.

Keuze te over hoe mijn woensdag kleur te geven. Met veel plezier ging ik in op de invitatie voor een veelbelovende wildmenu in het Brusselse Smoods, het restaurant van Hotel Bloom. Moest daarvoor de duimen leggen, de bloggersevening van de Antwerpse chocolade conceptstore BbyB in aanwezigheid van sterrenchef Bart Desmidt en de Turnhoutse chocolatier Jan Verleye. En dan was er ook nog die whiskeytasting ingericht door Diageo ergens in het Brusselse. Teveel uitnodigingen en dat op mijn verjaardag.

Juist ja, er moest een verjaardag gevierd worden en waar kan je dat beter doen dan bij In De Wulf? Vrijdag, diner, overnachting… wij weten wat feesten is. En als we ons dan toch in de andere kant van ’t land bevinden waarom er dan geen weekendje Gent aan koppelen? Zo gezegd, zo gedaan. Een etentje bij Eat Love geboekt, een hotel gefixt en zowel Jiggers als Old Fashioned op het verlanglijstje gezet. Doe er op zondag nog de Belgische première bij van L’amour des Moules en de week zit eivol. Niets aan veranderen lijkt me!

En dan krijg je nog een mailtje in je inbox. Of ik niet geïnteresseerd was om naar de Stella World Draught Masters te gaan, het wereldkampioenschap bier tappen zeg maar. Het Belgisch Kampioenschap had ik jammer maar helaas al aan mijn neus laten voorbij gaan, het wereldkampioenschap dan maar? Wikken, wegen, vakantie vragen en een aantal zaken afbellen.. soms moeten er knopen doorgehakt worden.

Morgenochtend checkt Mr Frisjes op Zaventem in richting het Canadese Montréal waar hotel Le Westin vier dagen mijn uitvalsbasis zal zijn. Staat onder andere op het programma: eten, een culinaire stadswandeling, eten, bier-en foodpairing, het WK bier tappen. Dat en uiteraard op tijd en stond een perfect getapt pintje. Laat ik daar mijn missie van maken, te rade gaan bij de deelnemers om mij de nobele kunst van het bier tappen bij te brengen. Wordt vervolgd!

1 opmerking:

De yummyblogsisters zei

enjoy! everything! benieuwd naar alle schrijfsels die er op gaan volgen :) (Iris)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...