vrijdag, april 20, 2012

Huisge(s)maakte tonijnsalade

Ja, ik had nog iets goed te maken. Een stukje schrijven over een weliswaar geslaagde lentebrunch en daarin amper gewag maken van de huisbereide tonijnsalade welke vriendin voor de gelegenheid maakte. Riskant hoor. Wat zalvende woorden en de plechtige belofte dat die tonijnsalade alsnog aan bod zou komen hebben me uiteindelijk behoed voor een nachtje op de zetel.

Binnen de kortste keer stond er een nieuw oud potje op tafel. Gevuld met tonijnsalade, dat kan je wel raden. De rijkelijk besmeerde boterham was mijn deel, althans na het trekken van een foto. Eén foto werden er twee, twee werden er twaalf en vriendin besloot dat het onderstaande foto moest worden. Zij tevreden, ik tevreden. Ah ja, die boterham, weet je wel!

Beetklare stukken tonijn, flinterdunne stukjes sjalot, kappertjes, een occasioneel stukje augurk en dat alles gemengd met slechts een ietsiepietsie mayonaise. Niet dat er iets mis is met de slaatjes uit de winkel, maar ze mogen er wel allemaal eens naast komen staan. En dit komt van iemand die - oh grote openbaring - ooit nog een tijdje bij een slaatjesbedrijf heeft gewerkt, dus ik weet waarover ik spreek.

Huisgemaakte tonijnsalade

Zelf zo'n tonijnsalade maken is uiteraard niet moeilijk. Wat zeg ik? Het is kinderspel! Ben je een liefhebber van een smeuïge salade quasi zonder textuur, gebruik dan gerust een mixer en een overdosis mayonaise. Wij (lees vriendin) deden het net een beetje anders.

Nodig:

1 blik tonijn (uitlekgewicht circa 300 gr), halve sjalot, anderhalve eetlepel kappertjes, 2 augurkjes, mayonaise

Doen:

Prak de tonijn voorzichtig met een vork in mooie stukken. Snipper de sjalot fijn, plet de kappertjes en snijd de augurkjes in fijne stukjes. Meng dit alles met een weinig mayonaise (naar smaak). Het resultaat? Een slaatje waar de mayonaise de bovenhand niet neemt en je de tonijn echt proeft. Heerlijk op een flink stuk bruin brood. Laat het smaken.

1 opmerking:

Nele P. zei

Die ga ik proberen. Merci!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...