donderdag, april 05, 2012

Cesar Tripel

Turnhout is een stripstad! Getuige daarvan het tweejaarlijkse stripfestival, de legendarische stripwinkel Tistjen Dop, de bronzen Adhemar, en de verschillende stripmuren in de stad. Wist je trouwens dat de Daltons lang in de running zijn geweest om de muur van de Turnhoutse gevangenis te sieren? Een ontsnapping in Dendermonde gooide echter roet in het eten. Een gemiste kans.

Een droom gedeeld door een aspirant brouwer en een stripfiguur lag aan de basis van het bier Cesar. Als bierliefhebber afkomstig uit de 'Binkenstad' kan ik dan ook niet anders dan een post wijden aan deze tripel.   

Cesar Tripel

Natuurlijk had u hem herkend. Cesar is niemand minder dan de man van Eufrazie, wereldberoemd als vader van notoir belhamel Urbanus. De stripfiguurtjes zelf, Cesar, Eufrazie, Urbanus, Nonkel Filemon, Mijnheer Pastoor en Juffrouw Pussy sieren de kroonkurken en bierkaartjes en dat alleen al is reden genoeg voor stripliefhebbers om overstag te gaan voor deze tripel.

Kroonkurk: Eufrazie, Cesar, Urbanus

Mijn favoriet? Nabuko Donosor! Amedé krijg je er gratis en voor niets bij. Zeg nu zelf, een hond die uit twee delen bestaat, hoe kom je erop?

Kroonkurk: Nabuko Donosor & Amedé

Voor de liefhebbers, de Cesar Tripel is gebrouwen volgens een uniek recept met 100 % natuurlijke ingrediënten. Een flesje bevat 33 cl gulden gerstenat, hergist op de fles en heeft een alcoholpercentage van 8,5 % op de teller staan. Cesar kwam, overwon en zag dat het goed was. Thumbs up!

Goei spul aldus Cesar

1 opmerking:

Anniek zei

Ik ben ook fan...leuk en lekker maar moe da nie zijn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...