zondag, april 08, 2012

Angelo's Groentetuin

Bakken is het nieuwe koken, naaien het nieuwe bakken en tuinieren het nieuwe naaien. Zo gaat dat met trends. Waar is de tijd dat ik als kleine snotter een stukje grond in de tuin mocht beplanten. Het werden bonenstaken, 4 stuks die binnen de kortste keren een pak groter waren dan ikzelf. En dan was er nog de moestuin van bompa waar ik met veel plezier rondhing, al was het maar om in een onbewaakt moment een verse wortel achter de kiezen te slaan, zand en al. Om maar te zeggen dat ik de trend voor was.

Angelo Dorny, de early adopters onder u allicht niet onbekend van de website Vergeten Groenten, staat u nu ook in gedrukte vorm bij met al zijn tuintips. Zijn boek "Angelo's groentetuin, zelf tuinieren was nog nooit zo leuk", uitgegeven bij Davidsfonds Uitgeverij, is een redelijk compleet boek voor de beginnende tuinman/vrouw. Zaaien, verspenen, welke groenten combineren, de minimoestuin, de verschillende seizoenen, een zaai- en oogstkalender... noem maar op. Het komt stuk voor stuk overzichtelijk aan bod, geflankeerd door een resem mooie foto's.

Zelf tuinieren was nog nooit zo leuk

Verschillende groenten van aardappelen tot zeekool, 26 in totaal, worden extra uitgelicht in het boek, samen met de meer populaire kruiden genre tijm, basilicum, munt, dragon en bieslook. En voor de liefhebbers zijn er  nog een tien receptjes voorzien. Zwier je oogst de pan in en koken is het nieuwe tuinieren. De cirkel, zo rond als maar kan zijn. 

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...