Geen idee hoe die dingen juist gaan maar eind mei vertek ik voor 2 weken naar de Westkust van Amerika. San Diego, Palm Springs, Las Vegas, Los Angeles en tussendoor een trits woesternijen en natuurfenomenen - denk Grand Canyon, Death Valley, Horseshoe Bend, Joshua Tree National Park, Sequoia National Forest - die deze steden met elkaar verbinden. Mits tijd op overschot, iets wat ik trouwens ten zeerste betwijfel, breien we er nog een kort bezoek aan Tijuana aan. Tequila, je weet wel.
Of het ook een foodietrip wordt is voorlopig nog een vraagteken. Met een overvloed aan fastfoodzaken genre Taco Bell, Wendy's, KFC en diens meer lijkt een 'one way ticket to obesitas' alvast niet uitgesloten. Tips zijn trouwens altijd welkom en dan doel ik niet op de goedkoopste chirurg in Los Angeles voor een liposuctie. Goeie restaurants, farmers markets, foodie must visits, (cocktail)bars... die dingen.
En nu het toch over de States gaat, iemand een ideetje wat een skillet is? Wel, ik zal het u zeggen. Een skillet is een gietijzeren pan, iets wat in de barbecuemiddens waarin ik wel eens durf te vertoeven redelijk populair is. En kijk eens wat Alisa Toninato op een zonnige dag zomaar uit haar mouw schudde? 'Skillets' in de vorm van elke Noord Amerikaanse staat. Mits wat puzzelwerk levert dat volgend aardig plaatje op. Een zwaar staaltje kookkunst, neem dat gerust van mij aan.
United Skillets of America by Alisa Toninato |
Amerikaans en patriotisch ingesteld? Via American States Skillets kan je jezelf zo'n hebbeding aanschaffen mocht je er zo'n 3 à 400 dollar voor veil hebben. Een kleine tip in het 'Amerikaanders' voor de yanks die nu bij toeval op coolinary terecht komen: "Stay away from the East Coast states, their shape doesn't cook for shit. It's Texas you wanna be cooking with. Wyoming, Colorado and Utah will do as well". Graag gedaan.
2 opmerkingen:
Californië lijkt me uitstekend geschikt voor vis.
Klopt gelijk, en ook in Miami kan je er wel een kwijt.
Een reactie posten