maandag, november 14, 2011

Gault Millau 2012

De aftrap van het ‘culinaire award seizoen’ wordt traditiegetrouw gegeven door Gault Millau, die vakbroeder Michelin daarbij met een week voorsprong de loef afsteekt. Dat is als je de eerder uitgereikte Bib Gourmands niet meerekent natuurlijk. Dat In de Wulf van Kobe Desramaults, en Restaurant Philippe Fauchet werden uitgeroepen tot ‘Beste Benelux Groentenrestaurant 2012’ was al bekend. Vanaf vandaag zijn er nog enkele mensen die hun noeste arbeid beloond zien met titels en/of mooie plaatsen in de ranking van genaamde culinaire gids.

Bart De Pooter bijvoorbeeld, chef van De Pastorale in Reet, is gebombardeerd tot ‘Chef van 2012’. Zijn restaurant stijgt zelfs naar een mooie score van 18/20 in dezelfde Gault Millau. Naast De Pastorale zijn er nog 2 nieuwe restaurants die 18 op 20 halen, namelijk De Jonkman in Brugge en ’t Fornuis in Antwerpen. Nog feest in Antwerpen, en wel bij Invincible van chef Kenny Burssens dat zichzelf een jaar lang ‘Brasserie van het jaar’ mag noemen.

De ‘ontdekking van het jaar’ is ‘Restaurant Volta’, waarmee chef Olly Ceulenaere net als mede Flemish Foodie Kobe een titel wegkaapt.

In de hoogste regionen blijft alles onveranderd. Hof van Cleve van Peter Goossens haalt opnieuw een fabelachtige 19,5 en zowel Seagrill als Comme chez Soi behouden hun 19 op 20.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...