Het moet zowaar een eeuwigheid geleden zijn dat ik hier nog een receptje gepost heb. 2011 misschien maar eens goed beginnen en een kleinigheidje posten in de vorm van een mini-aspergehapje.
Nodig: een pakje mini-asperges, 1 tl peper, 1tl zout, rasp van 1 citroen, eidooier, bladerdeeg, sesamzaadjes.
Doen:
De asperges 3 minuutjes koken in lichtgezouten water. Afspoelen onder koud stromend water en afdeppen. Peper, zout en de rasp van de citroen mengen. Vervolgens de asperges door dit mengsel halen.
Nodig: een pakje mini-asperges, 1 tl peper, 1tl zout, rasp van 1 citroen, eidooier, bladerdeeg, sesamzaadjes.
Doen:
De asperges 3 minuutjes koken in lichtgezouten water. Afspoelen onder koud stromend water en afdeppen. Peper, zout en de rasp van de citroen mengen. Vervolgens de asperges door dit mengsel halen.
De asperges op een plakje bladerdeeg leggen, de zijkanten bestrijken met losgeklopt eigeel en dichtvouwen tot een pakketje. De naden goed aandrukken zodat deze tijdens het bakken niet loskomen.
Het dichtgevouwen aspergehapje instrijken met eigeel en besprenkelen met sesamzaadjes.
3 opmerkingen:
Màn dat kan niet slecht zijn! Maar mijn sesamzaadjes zien meestal goudbruinig ipv zwart? Andere soort?
Oei, dit is een leuk hapje! Lijkt me heerlijk en ga het zeker proberen.
Dank voor je recept en ga zo door.;)
Gr. Agnes
Sarah, dit zijn gerookte sesamzaadjes. Net een iets specialere toets.
Een reactie posten