woensdag, oktober 20, 2010

Culinaire Persoonlijkheid van de Belgische Gastronomie 2010

Op de site van Flemish Foodies gelezen dat Horeca Expo en Foodprint (mjPublishing) terug toe zijn aan het uitreiken van hun jaarlijkse award voor de man/vrouw uit de Belgische gastronomie die baanbrekend werk heeft verricht en zich bijgevolg op bijzondere manier verdienstelijk heeft gemaakt voor de culinaire sector. Naast de award staat de winnaar tevens een artikel te wachten in Foodprint.

Aangezien het steeds een fijn gevoel heeft iets - opgepast, culinaire woordspeling - in de pap te brokken te hebben, kunt u tot 5 november zelf stemmen en wel via een klik op deze link.

Moeilijke keuze begot, want tussen de genomineerden staan ondermeer het eerder genoemde genootschap Flemish Foodies, de chocoladekeizer Dominique Persoone, dessertenkoning Roger van Damme, culinair wetenschapswonder Bernard Lahousse, chef Sang Hoon Degeimbre (L'air du temps**), chef Kobe Desramaults (In de Wulf*), boekenboer Piet Huysentruyt, en 'dagelijks brood'man Alain Coumont.

De Foodies krijgen mijn onvoorwaardelijke stem dankzij Bruut! en hun super website! Een stem voor shock-O-latier Dominique Persoone gebaseerd op cool kan er ook wel af. Zonder Bernard Lahousse zijn vooruitstrevend werk allicht geen Flemish Primitives, en dat is de laatste twee jaar toch ook telkens een culinair hoogtepunt. Bij Sang-Hoon zal ik dit weekend een onwaarschijnlijke menu voorgeschoteld krijgen, en bij Roger van Damme was twee weken geleden hetzelfde geval... nee, kiezen is niet makkelijk. Al een geluk dat ik toegang heb tot een aantal computers zodat ik zonder gewetensbezwaren kan gaan slapen.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...