dinsdag, oktober 19, 2010

Graanmarkt 13

Het Nederlandse kookblad Delicious heeft elke maand een voordelige lunch in de aanbieding en deze maand was er zowaar een Belgische zaak aan de beurt. Ik schreef mezelf als de bliksem in, al was het maar omdat ik mijn zinnen al langer op Graanmarkt 13 in Antwerpen had gezet. 60 € voor een 4 gangen lunch, aangepaste wijnen, koffie en koekjes... Mooie deal dacht ik zo!
Graanmarkt 13 mag dan gevestigd zijn in de kelderverdieping van een prachtig wit pand, claustrofobisch voelt het allerminst aan. Het lichte interieur, de mooie open keuken, een kanjer van een raam die uitgeeft op een charmante binnenplaats... er is over nagedacht en de ruimte wordt perfect benut.

Het vriendelijke personeel wees ons het enige vrije, piekfijn gedekte tafeltje toe. Lekkere broodstengels, een potje rilettes en alleraardigste mini olijfjes. Meer heeft een aperitief niet nodig. Tenzij misschien een krokant gebakken nobashi-garnaal met een pompoensoepje en chorizoreepjes.Als bij wonder kwam er met het eerste voorgerechtje zowaar één van mijn favorieten op tafel, chef Seppe Nobels' interpretatie van vitello tonato. Kalfscarpaccio uit Corèze in plaats van gebraad, en parmezaanijs als extra frisse toets. Winnertje!
Wij waren helemaal in de wolken met het aperitiefhapje, het eerste voorgerecht, de lekkere broodjes en het leuk gepresenteerde botertje. Zo zeer dat we helemaal vergeten waren dat er ons nog een tweede voorgerecht wachtte. Aangenaam verrast dus met het lekkere boschampignonsoepje met gebakken foie. Heerlijke herfst in een diep bord.
Ook het hoofdgerecht - een op vel gebakken dorade met jus van oester, jonge spinazie en strandkrab en een bijhorende cappucino van strandkrab en waterkers - was een schot in de roos. Vriendin liet het zich zo smaken dat ze zonder het te beseffen een oester binnensloeberde.


Afsluiten deden we met de naar verluidt geroemde Graanmarkt 13 chocoladetaart, een lekker glaasje thee en een ongedwongen babbel met het zaalpersoneel. Altijd leuk als er even een babbeltje af kan, alleen al omdat het geen extra moeite kost. Blij dat we erbij waren bij deze lunch? Ik dacht het wel!


1 opmerking:

Sarah zei

Amai dat ziet er inderdaad goed uit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...