Benodigheden:
Een eend van ca. 5 kg. - 2 grote flessen Schotse whisky - 500 gr. speklapjes - 1 fles olijfolie.
Bereiding:
* De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
* De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden (stand 6-7).
* Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky, de whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.
* De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken, het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.
* Na twintig minuten de oven op 200 graden zetten en twee glazen met whisky vullen, beide glazen opdlinken en de scherven van het eerste glav oplaapen.
* Nog een halff glav insjenke en opdlinke.
* Na een halff uuj de hoven opedoen om deend te sjekke.
* Blandwondesalv in de batkaamer gaan naale en op de bovekant van de linkehand doenn.
* Deh hove een sgop geve, twee glave wiski insjenke ent middeste glav leegdwinke.
* De nove opedoen naadatte eerste glav leeggis en de sjotel vastpakke.
* Blantwondesalf op de binnekant van de regthand doenn en deend oprape.
* Deend noggis oprape en met een handoek de bwantwondesalf van deend vege.
* De hande ontfette med viskey en de tupe salff weerr oprape.
* Tkapotte glazzepvege enn deent trug in de hove duuwe. Deent uitsgelde en hardur duuwe.
* De tweeede flez wiki opedoen en wee ofereindsette.
* Opstaan fan de floer en tzpek onder de kaast veege.
* Noggis plobeern opsstaan wan de vjoer en... togmaa blijfe sitte...
* Ui vless dlinke wandte glave sijn kabot.
* Denoven afsette, dooge sluite en omfalle.
3 opmerkingen:
Wat kan je ons hiervoor aanraden?
Single malt of een blend?
;-)
Dit receptje is ondertussen een internetklassieker.
Supergrappig! Ik heb die ooit eens van ons Pan doorgekregen :-)
Ik kende ze nog niet, vandaar mijn bijdrage aan de mensheid.
Een reactie posten