vrijdag, januari 23, 2009

Mijn Restaurant 2009, geruchten

Dat men voor de tweede reeks van het VTM succesprogramma “Mijn Restaurant” nog kandidaten zocht kon je hier vorige week al lezen. In de pers vielen dan weer de namen van enkele steden te lezen die dit culi-circus mogen verwelkomen.

* Zo zou voor de provincie Oost-Vlaanderen Wetteren vorig kandidaat Gent vervangen.

* In (de) Limburg wordt Hasselt dan weer ingeruild voor Sint-Truiden.

* Voor West-Vlaanderen mag Kortrijk aantreden. Goed nieuws voor ondertitelaars ten lande want doorgaans zijn die mensen niet echt te verstaan wè.


* Leuven, vorig jaar met d'Hoogeschool nog de winnaar van de eerste editie van Mijn Restaurant mag zich aan concurrentie verwachten. Welliswaar in Diest maar toch, Vlaams Brabant dus.

* Antwerpen, nochtans groot genoeg om ook de tweede editie te mogen verwelkomen, moet deze eer tegen wil en dank aan zich voorbij laten gaan. De stad die met de pluimen mag gaan lopen is niet meer of niet minder dan …. tromgeroffel… Turnhout.

Misschien de stemmingmakerij al wat op gang trekken want Turnhout, dat is wel de thuisbasis van ondergetekende. Turnhout, de hoofdstad van de Kempen. Bekend van zijn speelkaarten en Vrijdagen, thuisstad van de Warande en
KV. Geboorteplaats van Koen de Bouw en Rik Torfs, Dirk Draulans, Dominique Deruddere, en Stany Crets.

Het te verbouwen pand zou trouwens de oude rechtbank van koophandel in de Paterstraat zijn. Misschien nu al zeggen dat diezelfde Paterstraat op vrij- en zaterdagnacht nogal eens door de politie van Turnhout als uitvalsbasis voor alcoholcontroles gebruikt wordt. En nog zijn de geruchten niet gedaan. We durven al een mogelijke kandidaat op jullie loslaten en wel thuiskok
Jeroen Van Alphen. Klikken op de naam en watertanden bij de foto’s is toegestaan want ’t ziet er allemaal lekker uit.

Nog even melden dat bovenstaande nog niet officieel bevestigd is. Meer zelfs, wie zegt dat ik mezelf niet heb ingeschreven?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Oei, de West-Vlamingen worden weer eens allemaal over dezelfde kam geschoren...

Anoniem zei

Turnhout... haha!
Dan zullen wij er ook eens gaan eten! Geef een seintje waar we moeten reserveren, Sid

Sid Frisjes zei

Zita, dat was en grapje hé... Uiteraard zullen de mensen uit Kortrijk goed verstaanbaar zijn, daar twijfelt toch niemand aan.

Sid Frisjes zei

En de vermeldde kandidaat in de post zou de duimen hebben moeten leggen tegen een koppel uit het Mechelse. Dat wordt dus koekoek op de kaart.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...