vrijdag, februari 08, 2008

What'soup?

Ik had me deze week al voorgenomen om eens een stukje over soep te schrijven. Vroeger vond ik dat namelijk het verschrikkelijkste moment van de maaltijd. Soep en Sid waren namelijk geen goede vriendjes. Erwtensoep mocht, kervelsoep ook en kreeftensoep van Unox was ook een favoriet maar alle andere soepen waren de vijand. Het ging zelfs zover dat ik op de vers gemaakte kreeftensoep van onze pa neerkeek, gewoon omdat die niet naar de "echte" van Unox smaakte. Soep moest trouwens ook altijd gemixt worden en als het even kon ook gezeefd, er moesten maar eens preivezels inzitten ofzo.

Ondertussen zijn soep en Sid geen vijanden meer, moet soep niet meer gemixt worden en ga ik zaterdagmiddag, als mijn agenda het toelaat met graagte een soepje eten bij Soep & Sapjes in Turnhout. Dat was tot gisteren!

De mama van Sid had eergisteren een soepje gemaakt om u tegen te zeggen, zo lekker. Pompoen, gember, pepertjes maar ook minestronegroentjes, bonen en pasta. Gisteren bleef er van die soep niet veel meer over. Een gedeelte had zijn weg reeds gevonden naar onze hongerige magen, een ander gedeelte naar de diepvries maar de laatste soepkom... die was voor mij. Wat was ze lekker die soep, om duimen en vingers bij af te likken. Tot het moment dat ik een "soep-vreemd" voorwerp in mijn mond voelde. Geen stukje pasta, geen boon, geen groentje en gelukkig ook geen vlieg maar wel een stuk vingernagel. Gadverdamme!

Kunnen we misschien afspreken dat de persoonlijke hygiëne zich beperkt tot de badkamer en eventueel ook de slaapkamer. Soep is de volgende twee weken uit den boze en ik kan met moeite iets drinken zonder het glas even te scannen, waarvoor bedankt.

Om duimen en vingers bij af te likken mijn gat ja!

2 opmerkingen:

Sarah zei

iejoew!
en heb je al achterhaald van wie die nagel was? misschien mee afgesneden bij het groenten snijden? :)))

Sid Frisjes zei

Rudi... die, zo bleek achteraf, zijn vingernagels in de keuken geknipt had.

Keukenhygiëne is ne must hoor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...