woensdag, februari 06, 2008

Wortelstoemp en pruimentaart

Gisteren thuis bijna stoofvlees en wortelstoemp voorgeschoteld gekregen. Ligt het nu aan mij of is dat een onheilige combinatie. Eén van mijn gouden keukenregels is dat "lopende gerechten" zoals daar zijn, appelmoes, stoofvleessaus, stoemp, bloemkool met witte saus en ga zo maar door, niet met elkaar gecombineerd mogen worden binnen een maaltijd. Kwestie van het risico op een onsmakelijke brij tot een minimum te beperken.

Goed nieuws. Vandaag was het aswoensdag en op het werk krijgen we dan een pruimentaartje. Ik was het helemaal vergeten natuurlijk tot ik ze zag rondkomen met het lekkere taartje. Regel hier is dat, wie niet aanwezig is niets krijgt. Slim dat ik ben heb ik de bureau van een afwezige collega zo aangekleed (drinken, jas over de stoel, scherm opgezet...) dat ze er toch een taartje hebben gezet. En daar ben ik dan mee gaan lopen. Sid vs werk: 1- 0.

6 opmerkingen:

Ruben zei

Wel, ik vind de combinatie van wortelstoemp en stoofvlees wel een smakelijk gegeven.

Net zoals rode kool met stoofvlees, maar er zijn maar weinig mensen die mij daarin volgen.

Sid Frisjes zei

Des duvels zeg ik u!

xtof zei

"den truuk met het aankleden der verlaten bureaux" werd voor het eerst in 1932 toegepast geloof ik. Steengoeie zet.

sarah zei

my god! dat lijkt daar Het Eiland wel... Jij bent, ehm, effe denken... Sammy? Of nee, bij nader inzien opteer ik toch maar voor de enige echte Franky Loosveldt ;p

Sid Frisjes zei

Het Eiland... ik heb hier nog een bewerkt Alain-masker in de schuif zitten (kapsel wt bijgeknipt)en twee gele Sammy Tanghe pijltjes.

Ideaal voor elke gelegenheid.

Anoniem zei

Haha, betrapt.
Volgend jaar dus voor jou geen pruimentaartje als je er nu al twee op hebt ! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...