De kogel is door de kerk, de Italiaanse keuken is volgens volgens coolinary's mini-enquête de lekkerste aller keukens. Een receptje om het te vieren lijkt me gepast en waarom er niet direct eentje tegenaan gooien uit de reeks "Smaken Verschillen"? Een hele tijd terug al stuurde opperharmonicagod Steven de Bruyn van The Rhythm Junks een receptje voor een snelle pasta, een ideale studiomaaltijd wist hij me te verzekeren.
Penne met broccoli Rhythm Junks style.
Ingrediënten:
olijfolie
enkele teentjes look
1 broccoli
2 rode pepertjes
6 ansjovisfilets
peper
zout
Parmezaanse kaas
500 gr penne rigata
Bereiding:
* Snij de broccoli, eventueel ook de stam en kook samen met de penne al dente in gezouten water.
* Doe wat olijfolie in de pan en bak hierin de ansjovis, fijngesneden look en stukjes rode peper aan. Lekker laten sudderen en de ansjovis fijnstampen met een houten lepel.
* Als de broccoli en de pasta giet je ze af en voeg je deze aan de pan toe. Nog een minuutje door elkaar mengen, kruiden met zwarte peper van de molen en hasta la pasta.
* Afwerken met geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas en doorspoelen met een lekker glas Chianti erbij.
Smakelings
3 opmerkingen:
Een fles Chianti hebben we al in huis. Nu de rest nog ...
een huis bedoel je? :-)
Muzikanten zitten in studio's hé...
Maar thuis kan het ook niet anders dan lekker zijn.
Een reactie posten