dinsdag, november 20, 2007

Whiskybavarois

Gisteren per ongeluk mijn berichtje gecatalogeerd onder recepten,... what was I thinking? Reden te meer om vandaag uit te pakken met een dessertje dat verdomme lekker is, zelfs als je geen fan bent van whisky.

Ingredi├źnten:

0,2 l melk
1 vanillepeul
4 blaadjes gelatine
3 eierdooiers
150 gr suiker
0,25 l room (40%)
50 cl whisky

Bereiding:

* Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Breng de melk en de vanillepeul aan de kook en klop ondertussen de eierdooiers met de suiker wit (en ruban). Als de melk kookt bij het ei/suiker mengsel voegen en goed omroeren.

* Verwarm de whisky een beetje in een steelpannetje en doe hier de uitgeknepen gelatineblaadjes bij. Toevoegen aan het ei/suiker/melk mengsel, goed omroeren en laten afkoelen.

* Klop de room half op en voeg deze voorzichtig bij de rest. (de rest moet goed koud zijn anders krijg je een bavarois in 2 lagen)

* Verdeel in porties en op laten stijven in de koelkast.

3 opmerkingen:

sarah zei

wat is en ruban?
in een acht?

en mag je -voor je de room erbij doet- het mengsel een paar uur in de frigo zetten? of hoe koud moet het exact zijn?

S. is gonna love this!

Sid Frisjes zei

"en ruban" kloppen is het eigeel met de suiker wit kloppen! (de uitleg stond al voor de haakjes)

Bedoeling is dat het mengsel de zelfde temperatuur heeft als de room voor je gaat mengen. In de koelkast zetten is niet direct een oplossing gezien dan de gelatine gaat beginnen werken. Ideaal is een ijsbadje!

.s zei

.s houdt van dessertjes en .s houdt van whiskey en andere drankjes, maar .s houdt niet van whiskey en andere drankjes IN desserts. Een gewone bavarois en daarna een glas whiskey, da's meer .s z'n ding. Maar je mag altijd eens proberen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...