vrijdag, november 16, 2007

Risotto met boschampignons en pancetta

Gisteren is, zoals je hier eerder al kon lezen, de Week van de Smaak begonnen. Gezien mijn avondschool iets op poten had gezet rond de gastronomie van gastland Italië besloten Ann en ik een kijkje te gaan nemen. Een onverwachte meevaller konden we achteraf besluiten.

Bij aankomst kreeg iedereen 3 bonnetjes, eentje voor een hoofdgerecht en twee voor drankjes. Voor de verschillende Italiaanse desserten (tiramisu, panna cotta, …) en de geweldige minestrone moest je zelfs geen bonnetje afgeven.

Het hoofdgerecht bestond uit een bordje met daarop een pasta van rode biet met pesto, een minipizza, 2 verschillende soorten risotto en een stukje focaccia, afgewerkt met balsamicosiroop. Jammer genoeg hadden we allebei thuis al gegeten want één ding was zeker, dit was ongelofelijk lekker. Gezien we een hoofdgerecht gedeeld hadden we een extra bonnetje over waar ik op slinkse wijze nog een extra glaasje Italiaanse witte mee kon gaan drinken. Nice

Balans van de avond: 1 prosecco, 1 minestrone, 1 gedeeld hoofdgerecht, 1 tiramisu en zeker een stuk of 5 wijntjes, kostprijs, 0 €.

Volgend receptje wist ik een ex-klasgenoot trouwens nog afhandig te maken.

Risotto met boschampignons en pancetta.

Ingrediënten

120 gr carnaroli rijst
300 gr bruine fond
1 el extra vierge olijfolie
50 gr Parmezaanse kaas
een vlokje ongezouten boter
300 gr pancetta
300 gr boschampignons

Bereiding:

* Verhit een lepel olijfolie in de pan en laat hierin de rijstkorrels aanzweten.

* Voeg in eenmaal de warme bouillon toe en dek de pan af. Laat de risotto op een laag vuurtje garen.

* Voeg na ongeveer 8 minuten de aangebakken en fijngesneden pancetta toe. (de rijst nog niet omroeren)

* Laat de rijst nog +/- 8 minuten verder garen en roer om samen met de kaas en de boter.


Laat het smaken en trek je vooral niets aan van de receptenfraude die ook hier weer gepleegd werd!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

En wanneer voeg je de champignons toe?? En wanneer de fond? Behoorlijke fraude hier! :)

Sid Frisjes zei

De champignons voeg je toe samen met de pancetta (mijn fout). De fond staat omschreven als bouillon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...