donderdag, november 15, 2007

De Week van de Smaak


Vanaf vandaag tot 24 november 2007 zullen meer dan 1200 evenementen Vlaanderen omtoveren tot één groot smaaklaboratorium. Over de schouders van bekende topchefs en ervaren kookmoeders meekijken, een culinaire wandeling maken langs smakelijke plaatsen, alles leren over de producten van je eigen streek of misschien wil je net experimenteren met de keuken van andere culturen, zelf de handen uit de mouwen steken in het school- of bedrijfsrestaurant, deelnemen aan proeverijen en kookworkshops: de Week van de Smaak serveert het allemaal!

De Week van de Smaak besteedt ook aandacht aan andere eetculturen. Dit jaar wordt de Italiaanse keuken extra in de kijker geplaatst, met Italië als Gastland. Kortrijk is dan weer de Stad van de Smaak, en organiseert het slotevenement op 24 november. Als kers op de taart presenteert deze tweede editie van de Week van de Smaak EETiKET, het project rond kindvriendelijke restaurants en ‘restaurantvriendelijke’ kinderen. Dit project heeft als doel “gewone” restaurants de kans te geven om jonge gezinnen te verwennen en kinderen op een leuke manier te betrekken bij het “uit eten gaan”.

Benieuwd naar wat er in jouw stad of gemeente op het programma staat? Klik hier om het volledige programma digitaal te bekijken of haal de gratis brochure verkrijgbaar in de openbare bibliotheek of in alle winkels van Standaard Boekhandel en van Spar Retail.

Dank aan Resto voor de geweldige omschrijving bij dit evenement.

Straks zak ik af naar de avondschool in Turnhout waar ik ook zelf les volg, om Italiaanse gerechtjes te proeven, klaargemaakt door mijn medestudenten. Ciao

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...