Naar goede Spaanse traditie kan je in Valencia ook genieten van allerhande tapas, kleine gerechtjes te bestellen per stuk of per schotel en welke je naar hartelust kan combineren. In taverne/restaurant Sagardi hebben we een tussenstop gemaakt om eens "para picar" te proeven van belegde broodjes. Als je je drinken bestelt krijg je er een bord toegestopt dat je zelf vult met de broodjes die op de toonbank staan uitgestalt. Zalm, kaas, tonijn, tomatenpuree, ansjovis... er was keuze uit een twintigtal verschillende belegde broodjes! Het enige wat je moet doen als je gegeten hebt is je bord met de prikkertjes afgeven en aan de hand van het aantal tandenstokers wordt de rekening gemaakt. Vriendelijk dat wij zijn hebben we niet eens een paar prikkers verduisterd, al was het wel bij mij opgekomen.
Hieronder drie foto's om een ideetje te geven hoe lekker iets heel simpel wel kan zijn: respectievelijk tomatenpuree met ansjovis, kruidenkaas met verkruimelde nootjes en gepekelde ansjovis met iets rood in!
1 opmerking:
spijtig dat we niet eerder wisten dat jullie naar Valencia zouden gaan. Hadden een paar hele goeie tips kunnen geven voor restaurantjes.
Een reactie posten