In afwachting van het feestje van Kristof en Natalie nu zaterdag, waar ik samen met een inderhaast bijeengeraapt “Coolinary Cuisine Team” naast tal van lekkernijen onder andere ook mosselen mag gaan maken… (en dat voor maar liefst +/- 50 genodigden) ben ik thuis aan het experimenteren geslagen en tot volgend receptje gekomen:
Mosselen Sid Frisjes style:
Ingrediënten:
3kg mosselen
4 teentjes look
1 rode peper
1 bos lente-uitjes,
2 stengels witte selderij
Verse koriander
½ liter tomatensap
1el arachideolie
Bereiding:
* Was de mosselen in stromend koud water, verwijder exemplaren waarvan de schelp gebroken is.
* De peper fijnhakken en samen met de uitgeperste knoflook in een grote pot fruiten in arachideolie.
* De fijngesneden lente-uitjes en selder toevoegen en nog even laten aanstoven.
* Mosselen alsook tomatensap toevoegen, de pot afdekken en 2 minuten op het vuur laten staan.
* Een handvol fijngesneden koriander toevoegen, opschudden en 2 minuten op het vuur laten staan.
* De mosselen zouden nu allemaal geopend moeten zijn en bijgevolg klaar voor consumptie. Indien dit niet het geval is nog even op het vuur laten staan en eventueel opschudden.
Het overgebleven tomatensap (lekker pikant en afgesmaakt) en de fijngesneden groentjes kan je tot een dag na het bereiden van de mosselen eten als "mosselsoepje" al dan niet met enkele mosseltjes en een paar bladeren koriander als garnituur.
7 opmerkingen:
goed bezig!
alriiiiight! dat belooft :)
dat kan niet mislukken!
Ik zou er voor zaterdag ook nog een beetje spek bij doen!
:)
Er is er toch altijd ene die het "secret ingredient" moet kunnen verklappen hé.
Staat genoteerd in het groot cookbook!
bon, geen mosselen voor .s dus
Een reactie posten