zondag, juli 29, 2007

Valencia, para picar!

Wie Valencia zegt, denkt automatisch aan de wereldbekende "paella". Terecht want Valencia is de bakermat van de paella en een bezoekje aan de stad zonder een een paella gegeten te hebben is niet compleet. Een aanrader is restaurant "El Ral", gespecialiseerd in rijstgerechten en meer dan goed bevonden door het coolinary proeversduo. Helaas geen foto's want op vakantie durven wij het fototoestel wel eens in de hotelkluis vergeten. Een adresje en telefoonnummer kan ik nog wel meegeven: El Ral, Tundidores 2, Valencia, 0034/96 392 20 90.


Naar goede Spaanse traditie kan je in Valencia ook genieten van allerhande tapas, kleine gerechtjes te bestellen per stuk of per schotel en welke je naar hartelust kan combineren. In taverne/restaurant Sagardi hebben we een tussenstop gemaakt om eens "para picar" te proeven van belegde broodjes. Als je je drinken bestelt krijg je er een bord toegestopt dat je zelf vult met de broodjes die op de toonbank staan uitgestalt. Zalm, kaas, tonijn, tomatenpuree, ansjovis... er was keuze uit een twintigtal verschillende belegde broodjes! Het enige wat je moet doen als je gegeten hebt is je bord met de prikkertjes afgeven en aan de hand van het aantal tandenstokers wordt de rekening gemaakt. Vriendelijk dat wij zijn hebben we niet eens een paar prikkers verduisterd, al was het wel bij mij opgekomen.

Hieronder drie foto's om een ideetje te geven hoe lekker iets heel simpel wel kan zijn: respectievelijk tomatenpuree met ansjovis, kruidenkaas met verkruimelde nootjes en gepekelde ansjovis met iets rood in!


______ ______

1 opmerking:

natsalie zei

spijtig dat we niet eerder wisten dat jullie naar Valencia zouden gaan. Hadden een paar hele goeie tips kunnen geven voor restaurantjes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...