vrijdag, maart 23, 2007

Over pesto

Gisteren Jamie Oliver op den televies nog eens pesto zien maken. Ok, het is makkelijker pesto uit een potje te eten maar een beetje handenarbeid is toch nooit weg en het resultaat is zoveel lekkerder. Als je je aan de basisingrediënten voor de klassieke pesto Genovese houdt, zijnde basilicum, pijnboompitten, look, parmezaan/peccorino, pezo en olijfolie dan kun je eigenlijk niks verkeerd doen. Speel een beetje met de hoeveelheden naargelang je eigen smaak en geniet achteraf van een heerlijke pasta! De naakte chef wist nog te zeggen dat, volgens de Italiaanse “pestomaker of the year” je de pijnboompitten niet eens moet roosteren dus uiteindelijk moet je enkel een vijzel vuilmaken. Pesto leent zich uitstekend om mee te experimenteren, vervang basilicum door kervel, pijnboompitten door amandelen of andere noten en je krijgt een hele nieuwe pesto.

Om één of andere reden kan ik me ook weer herinneren wanneer ik voor het eerst pasta pesto heb gegeten. Op een feestje in Antwerpen bij blitzkriegnoise bleken de hapjes op waarna de bovenbuurman zo vriendelijk bleek om snel even een pasta pesto te maken. Sindsdien ben ik een fan!

3 opmerkingen:

Sarah zei

op een feestje? bij ons? waar de hapjes op waren??? was ik er toen al wel bij?? :)

ik heb helaas altijd de neiging om teveel look in mijn pesto te doen, dus nu is het echt altijd een mini mini mini teentje look! echt idd véél lekkerder dan uit een potje, hoewel die in het versvak in den delhaize ook zéker te pruimen is (net als de rode variant ervan).

Sid Frisjes zei

Ja hoor... chips etc op, Yves honger, Kristof overschotje boven gehaald, Yves niet meer zagen!Ik denk dat toen Dirk nog met Nicky was enzo. Over pesto dus... de groene en rode van Bertolli zijn nog wel goed te doen, en die van den Aldi om een of andere reden ook (vooral voor op pizza)

natsalie zei

de bovenbuurman was en is nog steeds een fervente fan van pasta pesto. weliswaar uit het potje, want dat is net een deel waarom hij er fan van is: het kost géén moeite én het is lekker. ik kan hem alleen maar gelijk geven.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...