donderdag, februari 08, 2007

Zalmtartaar

Gisteren nog eens een lekker, simpel en toch knap voorgerechtje gemaakt, met name “zalmtartaar”. Gezien dit een bereiding is met rauwe zalm is het niet onbelangrijk om deze bij je lokale visboer zo vers mogelijke te kopen. Reken op ongeveer één zalmmoot voor 2 personen, het blijft een voorgerechtje!

Ingrediënten:

Verse zalm
Enkele blaadjes verse spinazie
Eén stengel bleekselderij
Citroen
Peper / zout / olijfolie
Kappertjes
Kwartelei

Bereiding:

Verwijder eventueel vet van de zalm en snijdt de vis alsook de bleekselderij in zeer fijne stukjes. De zalm met wat selderij, citroensap en olijfolie vermengen en kruiden met peper en zout. Was de blaadjes spinazie, dep deze droog en kruid lichtjes met grove zwarte peper en zout. Met behulp van een garneerring een mooi torentje maken van het zalmmengsel en bedek de bovenkant met een laagje spinazie. Zet koud weg!

Meng voor de vinaigrette 1 deel citroensap met 3 delen olijfolie (of notenolie), kappertjes. Afkruiden naar smaak.

Het torentjes in het midden van een bord plaatsen en de vinaigrette er rond verdelen. Bak de kwarteleitjes (spiegelei) in olijfolie en leg er ééntje op elk torentje.

Smakelijk

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...