woensdag, januari 17, 2007

't Meulderke

Ter beëindiging van de module “menu’s met vlees” zijn we gisteren met de klas in bistro ’t Meulderke gaan eten. Nu ben ik niet zo’n vleeseter, op restaurant zal ik steevast vis, pasta of iets dergelijks nemen, maar ’t Meulderke staat er om bekend een lekker stukje rund te serveren dus was de keuze aan mij. Wijselijk liet ik de côte à l’os van 1,3 kg (te nuttigen met 2 personen, but still) en de flink uit de kluiten gewassen chateaubriand aan mij passeren en ging ik voor een filet pur. Ik vermoedde dat de ladysteak eigenlijk meer iets voor mij was maar mijn ego heeft zo zijn grenzen.

De aperitief van het huis was een lekkere cava, mijn favoriete bubbels. Als voorgerechtje had ik zelfgemaakte garnaalkroketten een topper onder de voorgerechten tenzij je er allergisch voor bent, maar ook de carpaccio zag er lekker uit. Van coquilles ben ik dan weer geen fan en de oesters zag ik niet zo zitten wegens niet gemarineerd of gegratineerd.

Tijd voor het hoofdgerecht: een flink stuk vlees, een berg cresson en verder niets op het bord. De frietjes, kroketjes, spruiten, wortelen, boontjes en verschillende sausen kwamen niet veel later, enkel eentje ontbrak. Het zachte getik vanuit de keuken deed ons vermoeden dat de chef van dienst zijn gastrique nog met de juiste ingrediënten aan het opkloppen was tot een béarnaise en luttele seconden later stond ook die op tafel. Gelukkig dat de psychopaat die over me zat zijn handen vol had met een flink bloedend stuk côte à l’os zodat we ons niet direct zorgen moesten maken over het steakmes dat hij voor andere doeleinden zou kunnen gebruiken.

Koffie, thee, likeur, ijs maar geen sigaretten na de maaltijd, geweldig. Leuk avondje eten met enkele collega’s kookstudenten.

‘t Meulderke
Steenweg op Mol 40
2300 Turnhout

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Nu weet ik waarom je zo goedkoop uit waart,...sponsoring natuurlijk. Nu hoef je geen premie meer van een armoedig ambtenaartje zeker ? Hoewel een koffietje en een stukje taart wonderen kunnen doen natuurlijk. Maar 't was inderdaad een leuk avondje. Tot aan de coctailbar!

Sid Frisjes zei

Sponsoring sponsoring... niet mijn schuld als de rekening niet echt klopt hé... Uiteindelijk was vooral de Robin goed af met zijn 12 euro want ik was toch vlotjes + 40 € kwijt.

En aan de cocktailtoog kan je enkel een drankje krijgen in ruil voor iets lekkers!

Anoniem zei

....toch niet gepikeerd zekers!...een beetje teveel chocolade gegeten?

Oke, je mag mij zeker verwachten op ruiltocht...wijngaardslakjes, mosseltjes, granité van rodewijn,...ik ruil het allemaal voor een lekkere coctail!

Sid Frisjes zei

Tuurlijk niet?! Maar op het werk zomaar blogs checken. Kunnen ze daar bij 't stad wel mee lachen? Ik voel plots een enorme toevankelijkheid wat die premie betreft! :-)

Catweazle zei

mmm. rood vlees. mmm

Anoniem zei

AAAAARCCCCCHHH...touché.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...