maandag, januari 15, 2007

Trends 2007

Volgens de weekendkrant zijn er op culinair gebied voor 2007 weer enkele trends in aantocht. Nu ja in aantocht, sommige zijn al behoorlijk ingeburgerd. Hier komen ze:

Bioproducten: ietsje duurdere producten maar wel een garantie op gezonde voeding. Het beperkt zich al lang niet meer tot groenten, melk kaas en vlees.

Luxe-ingrediënten: We gaan steeds bewuster op zoek naar het juiste product, liefst zo vers mogelijk en als het even kan nog exact dat gene dat we in ons hoofd hebben. (Granny Smith ipv appel). Iedereen heeft ondertussen minstens 3 soorten balsamico in zijn kast staan, vroeger was dit luxe dus!

De tijd van de hapjes is voorbij, tapas beperking zich enkel nog tot het aperitief. Lang leve het driegangenmenu welke we het liefst thuis of bij vrienden nuttigen.

Stomen blijkt ook razend hip te zijn. De Miele stoomoven staat al in elke tv keuken en tegenwoordig heeft iedereen thuis wel een stoommandje (bamboe of inox)

Wat ons naadloos brengt bij de witte wijn, die niet meer in eik gerijpt word, maar in een inox tank. Weg met het houtgeweld, leve de frisse witte wijn.

Back to basics, moleculair koken is nog maar amper in of het is weeral uit. Tegenwoordig pak je uit met slowcooken en als het even kan staat er in het weekend zelfs een man achter het fornuis, go figure.

En dan is er nog het brood bakken, iets wat de familietrend wordt van het jaar. Kan ik eindelijk nog eens uitpakken met dat broodmachien dat ik 5 jaar terug aangeschaft heb

Last but not least zouden ook de “wonderfoods” volledig in zijn in 2007. Gezonde producten die bulken van de vitaminen en antioxidanten. Groene thee, cacao, granaatappel, zwarte bessen en umeboshi…dingen die met andere woorden al minstens 10 jaar tot de standaard ingrediënten van m’n schoonfamilie behoren.

Trends dus of gewoonweg dingen die we al jaren gewoon zijn.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

En nog een trend volgens DM Magazine: overal in NY duiken dessertrestaurants op. Voor alle duidelijkheid: restaurants waar je dus enkel desserts kan eten, maar wel tot in de puntjes verzorgd...

Me like!

Sid Frisjes zei

pfft. wat zijn we daar hier nu mee. Is toch maar alleen goed als je daarheen gaat. you lucky bastard?

nen desserteman dus!

Anoniem zei

alé, dan ben ik voor 85% voor op de hype. brood bakken zou ik ook wel leuk vinden, maar wij hebben niet zo'n broodmasjien in huis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...