woensdag, januari 10, 2007

Champignonsoep

U kookt wel eens voor een klein leger of hebt de neiging enorme hoeveelheden verse soep te maken om die vervolgens in te vriezen? Dan kan volgend receptje voor champignonsoep gerust dienen. Dit receptje was gisteren goed om +/- 14 personen te voorzien van een eerste gang (dubbele portie) en om een armoezaaier zijn potje te doen vullen.

Ingredi├źnten:

4 liter groenten- of kippenbouillon
750 gr. champignons
4 wit van prei
bloem
1 selder
5 ajuinen

garnituur: peterselie, chanterellen, room


Bereiding:

De champignons afborstelen en samen met de gekuiste prei, selder en ajuinen in grove stukken snijden.
Aanstoven in boter, bebloemen, overgieten met de bouillon en zachtjes aan de kook brengen.
Mixen, eventueel passeren door een zeef en klaar is kees.

Als garnituur kan je de chanterellen in julienne snijden en even afzonderlijk laten garen in een bouillon. Vervolgens samen met de fijngehakte peterselie en wat room aan de soep toevoegen.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...