dinsdag, januari 09, 2007

Cocktails, voor elke dag, voor iedereen. ***

Een zonnig zomers terras, een cocktail met een parapluutje en iedereen maakt automatisch de link met "alcohol". Niet noodzakelijk zo blijkt uit "Cocktails, voor elke dag, voor iedereen".


Wie op zoek is naar de bereidingswijze van de klassiekers zoals een Tequila Sunrise, Gin Fizz of Bloody Mary komt bedrogen uit, maar of je nu een lekkere cocktail wil maken voor je kinderen, zelf wil genieten van een gezondheidsdrankje om de dag goed te beginnen of je vrienden wil verrassen met een lekker drankje, dan zit je met dit boek van Stefaan van Laere direct goed. 39 heerlijke cocktails, voor elk moment en voor iedereen één.

Wat denk je bijvoorbeeld van een "Basil Twister" bij een laat ontbijt:

200 gr. yoghurt, 1/4 komkommer, 1/2 banaan, 4 takjes basilicum, 2el honing en 2 dl spuitwater, in de blender en klaar. Wedden dat je de wereld aankunt en tegelijkertijd een bom vitamientjes binnen hebt.

4 cl madeira, 4 cl passielikeur en 2 cl cava mengen en je hebt de "Madeira Passion", een aperitief om u tegen te zeggen.

Plezant is dat bij elke cocktail een hoop informatie wordt meegegeven zoals serveertips, leuke weetjes maar ook een ideaal hapje om het drankje bij te serveren. Enige nadeel misschien is dat er geen bereidingswijze wordt meegegeven al kun je dat ook als positief bekijken. Zoals de achterflap al zegt reikt de auteur enkele de benodigdheden aan, het experimenteren doe je zelf. Iets waar wij ons volledig in kunnen vinden.

Een kleine tip voor de lezers misschien. Oppassen als je begint te shaken met champagne, cava of andere koolzuurhoudende dranken...

Davidsfonds Uitgeverij
Gebonden112 p.
Formaat 24 x 20 cm
NUR 441
Prijs € 14,95I
SBN 9058264297

4 opmerkingen:

Sarah zei

wil jij die cocktail dan elke dag voor mij komen maken?? :)

Sid Frisjes zei

De welke? Er staan er echt wel toffe bij zoals de guacamole shake enzo... super gezonde toestanden!

Ik zou zeggen, je mag het boek wel eens lenen uit mijn culitheek

Anoniem zei

Cocktails voor elke dag.. het begon goed, maar toen bleek er geen alcohol in te zitten.. tsss.
komaan zeg.. en ja, zelfs bij een laat ontbijt

Sid Frisjes zei

Aah, maar dat kan je perfect oplossen door overal een geut wodka in te doen natuurlijk.

En er staat ook deftige "full option" cocktails bij!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...