woensdag, december 06, 2006

Donderdag 31/11 tot woensdag 6/12

Afgelopen donderdag in de avondschool voor de eerste keer echt mosselen gegeten. De afgelopen 29 jaar heb ik maximum 7 van die beesten naar binnen gesloeberd en nu, als voorgerechtje zeker het dubbele. “Mosselen St. Anneke”, ik lust er wel pap van! Voor de statistieken brengt dit de score op mosselen 0 – Sid Frisjes 21.

Vrijdagavond met het werk gaan wokken in de “Wok of Fame” in Beerse. Vorig jaar werd die zaak nog een tijdje gesloten wegens niet in orde met de HACCP - reglementeringen (lees hygiëne), een reden om van de sushi af te blijven men dunkt. Iedereen weet wat er te vinden is op een wokbuffet dus enkel een eervolle vermelding voor de “bittelballen” die je kon kiezen bij de warme voorgerechtjes!

Zaterdagochtend
8 uur. Normaal gezien draai ik me nog een keertje om in mijn bed maar nu moest ik me gaan inschrijven voor de volgende module op de avondschool. Pijnlijk vroeg is dat als je pas om 4 uur ’s nachts bent thuisgekomen van een vat waar gratis drinken rijkelijk vloeide. 1 ½ uur aanschuiven later en mijn inschrijving voor “menu’s met vis” en “bar & cocktail” was een feit.

Artisanaal heb ik me ook goed bezig gehouden. Je kunt niet met lege handen aankomen op een feestje, dus had ik er niets beter op gevonden om een coolinary cadeaumand te maken. Een flesje zelfgemaakte limoncello, gemarineerde olijven, petatjes van marsepein, een bokaal advocaat, en kokosrotsjes. Die rotsjes hadden trouwens hun naam niet gestolen. In plaats van mijn standaardrecept te volgen heb ik het recept op de verpakking van de kokos gemaakt. Gevolg, rotsjes die te zoet en te hard waren, al zagen ze er wel heel lekker uit! Wie weet lag het wel aan de kok.

In ruil voor die mand kregen we trouwens een heerlijke maaltijd! Snel een opsomming, correct me if I’m wrong: Bruscetta met tomaat en ui, aperitiefje, courgettesoep met zure room, wijntje, superlasagne met gehakt, tomatensaus, courgette, champignons en cashewnoten, nog wijn en een dessertje op basis van mascarpone en rode vruchten (waarvan de naam me maar niet te binnen wil schieten). Guide Michelin, een ster en snel!

Maandag: Productplacement en snel. Pizza’s van Dr. Oetker zijn altijd lekker!

Dinsdag: Een consommé (geklaarde bouillon) heb ik altijd lekker gevonden. Gisteren was ik dan ook erg in mijn nopjes toen bleek dat het mijn toer was om het voorgerecht te maken: “Consommé met ossenstaart onder een dakje van bladerdeeg”. Niet te versmaden net als het dessert trouwens, “een appelstrüdel op een spiegel van crème anglaise met een bolletjes versgedraaide vanille-ijs. (goed gedaan anonymaus).

Woensdag
: En deze ochtend lag er nog geen chocolade “Y”. Tijd om een koerier in te schakelen lieverdjes!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dank u voor de eervolle vermelding op je blog. Maar met arrividerci Hans, een coördinerende flik en een echte bakker...is dit natuurlijk niet moeilijke he...(enne natuurlijk met de final touch van ondergetekende....)
Ik ben trouwens geïnteresseerd in het receptje van die limoncello.
Alleen brave kindertje krijgen iets lekkers van de sint!

Sarah zei

a) mosselen zijn heerlijk en het is nooit te laat om ermee te beginnen: ik heb het ook nog maar twee jaar geleden geleerd

b) die coolinary cadeaumand was fan-tas-tisch!! echt leuk (zie ook mijn item over zelfgemaakte cadeautjes ;)

c) de kokosrotsjes waren héél lekker (net als de rest), alleen de onderkant was een beetje harder maar dat kon geen domper op mijn eetplezier zetten

d) dat dessertje met mascarpone en rode vruchten had eigenlijk geen naam.. misschien moet ik die maar eens als de bliksem verzinnen?

e) pizza's van dr. oetker zijn zalig!

f) als jij nog veel van die gerechtjes op je blog gaat zetten, ga ik je toch moeten verplichten die binnenkort eens live te maken hoor :)

Sid Frisjes zei

Ik kon eigenlijk niet op de naam van die roze vruchten komen. Zat met braambessen in mijn hoofd (en nu valt m'n eurocent... framboos!

Zodra ik een eigen keuken heb mogen jullie elke week komen eten, denk ik.

Receptje van de limoncello zal ik volgende week meenemen! Let wel, dit is de 94°C alcholvariant en niet die met brandewijn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...